В лісових масивах проводились дослідження

  На території Житомирського лісгоспу проводились дослідження осередків всихання соснових насаджень.

 

  Такого роду дослідження проводили доцент кафедри експлуатації лісових ресурсів Житомирського національного агроекологічного університету Олена Андреєва, доцент кафедри таксації лісу та лісовпорядкування Анатолій Вишневський та доцент кафедри аграрних технологій та лісового господарства Чернігівського національного технологічного університету Олександр Корма за участю інженера з охорони та захисту лісу лісгоспу Наталії Боримської.

  Тож, лісівники разом з науковцями проводили дослідження на ділянках, які потребують здійснення санітарно-оздоровчих заходів.

  Дослідження проводилось в лісових масивах Станишівського та Левківського лісництв, де було зроблено обстеження осередків короїдного всихання соснових насаджень віком 40 років і старше. У кожному із осередків було відібрано зразки деревини із трьох модельних дерев, а саме: сухостій поточного року, живе дерево з ознаками ураження короїдом та дерево взяте на межі осередку без видимих ознак ураження короїдом, але яке теоретично може мати початкову стадію ураження.

  Зразки деревини виконавці досліджень брали з трьох частин стовбура дерева – зона з тонкою, перехідною та грубою корою та будуть досліджуватись на виявлення шкідників верхівкового короїду і комплексу супутніх стовбурових шкідників та захворювань.

Прес-служба ДП "Житомирський лісгосп"

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework