На Житомирщині 18 осіб захворіли на кір за останній тиждень

   Про епідемічну ситуацію з кору в Житомирській області станом на 31.05.2018 року опублікували на сайті ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ».

 

  В області за останній тиждень (в період з 23.05.2018р. по 30.05.2018р.) на кір захворіло 18 осіб, в тому числі 12 дітей та 6 дорослих.  Нові випадки реєструвались в Любарському, Житомирському, Попільнянському районах та місті Житомир  – по 1 випадку, в Новоград-Волинському, Чуднівському районах – по 2 випадки, в Коростенському та Олевському районах – по 5 випадків.

  Спалах кору в Україні триває. В порівнянні з іншими регіонами України в області відмічається середній рівень захворюваності.  Відмічається тенденція до постійного зростання рівнів захворюваності та розповсюдження випадків по території області.

   Так всього з початку року в області на кір захворіло 178 людей, з них 66 дітей та 112 дорослих. Частка дорослих в структурі захворюваності становить 63%.

   Захворюваність по місяцям розподілена наступним чином: в січні місяці випадки не реєструвались, в лютому місяці – 30 випадків, в березні – 43 випадки,  в квітні – 45 випадків та в травні – 60 випадків.

  Кір реєструється на переважній більшості адміністративних територій. Відсутні захворювання лише в Овруцькому, Народицькому, Лугинському, Пулинському, Хорошівському районах. Найбільші рівні захворюваності відмічаються в місті Житомирі, Попільнянському, Коростенському, Малинському, Житомирському, Олевському та Радомишльському районах.

   У 68% захворілих (120 випадків із 178 ) були відсутні щеплення.

  Вірусологічна лабораторія ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» продовжує лабораторну діагностику випадків.

  Фахівцями обласного лабораторного центру проводиться протиепідемічна робота у вогнищах інфекції. Питання епідемічної ситуації з кору перебуває на постійному контролі.

  Нагадуємо, що кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть мати смертельні наслідки. В Україні з початку року від  ускладнень кору померло дев’ятеро людей: шестеро дітей і троє дорослих. У зоні ризику знаходяться діти, які не мають 2-х щеплень та дорослі, у яких відсутній імунітет. Захистити від хвороби може тільки вакцинація.

   Зав. відділом епіднагляду (спостереження)

та профілактики інфекційних захворювань Лутай Т.О.

Джерело: zt-oblses.gov.ua

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework