Житомирські корупціонери та правоохоронці, які їх покривають

  У четвер 31 травня в приміщенні Житомирської облдержадміністрації відбулася прес-конференція "Корупціонери та правоохоронці, які їх покривають". Спікерами виступили Тарас Боросовський – координатор проекту, Ольга Зеленяк – експерт Центру «Ейдос» у питанні конфлікту інтересів (м. Житомир) та Наталія Іжицька – журналіст-розслідувач.

 

   Захід присвячений підсумкам дослідження корупційних зв’язків посадовців, депутатів міської та обласної ради, керівників комунальних підприємств та правоохоронних структур.

   - Нашою метою стало поєднання навчання серед журналістів та практична робота з дослідження статків та перевірки доброчесності посадовців, - стверджує керівник проекту Тарас Боросовський.

Депутати які працюють за державні кошти

   На прес-конференцію завітали представники громадських організацій та ЗМІ, які під час заходу дізналися про депутатів безхатченків Житомирської міської та обласної рад. Також, під час прес-конференції піднімалося питання працевлаштування депутатів в комунальні підприємства та заклади, схемам покривання прокуратурою корупціонерів, бізнес зв’язкам між депутатами Житомирської міської та обласної рад та прокурорів-безхатченки.Прокурори безхатченки Прокоратури області

  У процесі конференції, журналісти розслідувачі поділилися результатами проведених журналістських розслідувань, у яких виявили ряд правопорушень. Суб’єктами розслідування стали директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин та директору ДП «Словечанське лісове господарство» Олександр Павлушенко.

Судові справи по корупції керівництва облради

  Наразі по усім виявленим фактам порушень направлені заяви на відкриття адміністративних та  кримінальних справ на адресу Управління захисту економіки Житомирської області та Прокуратури Житомирської області.

  Захід став підсумком реалізації проекту з моніторингу статків посадовців Житомирської області, реалізований громадською організацією «Об’єднання «Юнітек» за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Депутати безхатченки Житомирської облради

   У продовження теми

  Наталія Іжицька представила результати проведених журналістських розслідувань по зловживаннях керівника КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитра Рогожина, КП «КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна, депутата Житомирської обласної ради Олександра Павлушенка, керівника КП «Інспекція з благоустрою» Юрія Юзвинського та інших посадовців.

Незадекларовані фірми Дмитра Ргожина

  Зокрема з вивчення декларації директору КП «Житомиртеплокомуненерго» виявилось, що Дмитро Рогожин не вказав наявні в його власності фірми «Олвіта-Будінвест», «Олвіта-Чернігівбуд», ТОВ «Регіон» та ТОВ «БК Будпрогрес». До того у його донька Катерини Рогожина у свої 26 років володіє цілим рядом товариств. Катерина співвласниця дуже співзвучної зі сферою роботи її батька товариства «Укртеплокомуненерго».

  Їй повністю належить ТОВ «Тарілка і Ко» та наполовину ТОВ «Аттік і Ко». Партнером Катерини у ТОВ « Аттік і Ко» є Олександра Парамонова, яка перебуваючи на посаді прокурора в часи Януковича незаконно посадила Андрія Дзиндзю та інших активістів Майдану. Катерина разом з Олександрою орендують приміщення коктейль-бару в ще одного київського екс-прокурора Сергія Дворака. Він доводиться сином екс начальника Київської митниці ДФС Юрія Дворака. У 2015 році його звільнили, після сюжету «Наших грошей», у якому йшлося про незадекларовану нерухомість за 2013 рік.

  Ще ми звернули увагу на те, що «Олвіта-Буд» із переданій їй Оліївською сільрадою земель у 2015 році передає в суборенду Катерині 12 соток, на яких ведеться будівництво приватного будинку. Сусідами Катерини є депутати міської та обласної рад, які також взяли в суборенду землі в «Олвіта-Буд». Проте сільський голова Михайло Скок вперто переконує: «Ділянку не розділяли, в оренду або суборенду не передавали».

  Маючи прибутковий бізнесу в столиці, Катерина у 2016 році купує квартиру у Житомирі 144,2 кв. Проте за нашою інформацією, там мешкає власне Дмитро Рогожин. Ймовірніше саме він купив квартиру в Житомирі та оформив її на доньку.

  Представлене розслідування по директору ДП «Словечанське лісове господарство» та одночасно депутатом Житомирської обласної ради Олександру Павлушенко. Посаду директора Павлушенко очолює ще за часів Януковича, проте під люстрацію він не попав. У своїй декларації Олександр Денисович вказав, що він являється співвласником ТОВ «Малинметансервіс». Проте в його  декларації, ми не помітили ТОВ «Юрдис». У свою чергу ТОВ «Юрдис» володіє на 47,5 %  ТОВ «Авюрс». Ми телефонували до Олександра Павлушенка, аби дізнатися чому він не задекларував ТОВ «Юрдис». У відповідь ми почули, що дана фірма йому взагалі не знайома. Після чого директор лісгоспу відмовився від подальшого спілкування та вимкнув телефон. Але пан Павлушенко вирішив повністю приховати свої статки, переписавши на близьких всі свої підприємства. У березні цього року Олександр Павлушенко переписав 50%  власності у ТОВ «Юрдис» на зятя – Олександра Баська. А в 2017 році Олександр Денисович переоформив свою частку на 1,5 мільйона грн в ТОВ «Малинметансервіс» на свого сина Дмитра. Дмитро, як і батько, обожнює ліси та працює ДП «Лісогоподарському інноваційно-аналітичному центрі» в Києві.

  Проти ДП «Словечанське лісове господарство» неодноразово порушувалися кримінальні провадження. Одне з яких укладання із рядом підприємств фіктивних договорів на виконання послуг, які виконувалися самими лісовими господарствами, а державні кошти розподілялися між посадовими особами Словечанського лісгоспу. І досі триває провадження по працівниках «Словечанського лісового господарства», які дозволяли та організовували незаконний видобуток бурштину, отримуючи за це винагороду в якості частини видобутого. Після усіх явних правопорушень директора «Словечанського лісгоспу» відповідно до Указу президента України від 24 серпня 2017 року №251 присвоїли почесне звання «Заслужений лісівник України».  Пану Олександру надали звання за багаторічну плідну працю в галузі лісового господарства та його вагомий особистий внесок у розвиток лісогосподарського виробництва України. Ми запитали в керівника обласного управління лісового господарства Андрія Курінського, чи не було більш гідних кандидатур? У відповідь ми почули, що всі питання до Порошенка, а якщо у Адміністрації Президента був лишній аркуш паперу, то Павлушенку дали темно-сірий значок «Заслуженого лісівника».

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework