В офісах фірми «BSI Group», що обслуговувала міські камери відеоспостереження, провели обшуки та вилучили сервери

   Останній день весни для фірми, яка обслуговувала камери відеоспостереження у Житомирі, видався вкрай напруженим та непередбачуваним: обшуки офісів та вилучення серверів одночасно.

  Спершу зауважимо, що правоохоронці, які здійснювали вищевказані дії, за їх же словами, керувалися ухвалою суду і виконували свою роботу. Саме так вони аргументували свою активну діяльність, вилучення серверів, обшуки та всі інші дії, демонструючи ухвалу суду, яку мали на руках. Нагадаємо також, що з системою «Безпечне місто» історія почалася вже давно, ще на початку цього року, коли її на певний час вимкнули через те, що Житомирська міська рада заборгувала 48 тисяч гривень за систему відеоспостереження. Але тоді, в лютому, все вирішилося: всі сторони дійшли згоди, система «Безпечне місто»  запрацювала у звичному режимі. Все було б добре, здавалося б, інцидент вичерпаний, але ж ні, вже у травні конфлікт продовжився, та ще й в загостреному вигляді, як ви можете побачити зі вступу цього матеріалу, шановні читачі.  

  Директор компанії припускає, і не виключає такої можливості, що обшуки та вилучення серверів пов'язані з конфліктом між фірмою «BSI Group» та Житомирською міською радою. Саме «BSI Group» обслуговувала систему «Безпечне місто», котра забезпечувала роботу вуличних камер відеоспостереження.

  «Нині правоохоронці проводять обшуки, вимикають сервери ,клієнт-банк, бухгалтерію. Ця ситуація робить підприємство просто заручником обставин: в таких умовах воно не зможе платити зарплати, податки, отримувати кошти.

   А міська рада зараз не хоче платити кошти за надані послуги і погасити заборгованість. Немає ніякого втручання у систему "Безпечне місто", а є звичайні боргові зобов'язання. про це відомо всім. У нас навіть є листи, в яких вони самі зазначають, визнають, що винні нам гроші, але увімкніть, будь ласка, систему без оплати, без коштів. Є рішення робочих груп також. Загальна вартість боргу Житомирської міської ради, який був нарахований спочатку, склала 180 тисяч гривень. Ми відключили систему аналітики, і борг склав вже 50 тисяч гривень. Станом на сьогодні, 31 травня, борг не хочуть погашати, він і досі є», — повідомив Олександр Бзпалюк, генеральний директор фірми «BSI Group».

  В самій увалі суду вказано, що директор комунального підприємста «Міські інформаційні системи» Валентин Харченко звернувся до працівників правоохоронних органів з повідомленням про несанкціоноване втручання у систему «Безпечне місто». Але коли наші колеги з телеканалу «СК 1» йому зателефонували, то він це підтвердив, от тільки зауважив, що ані про обшуки, ані про вилучення серверів чи будь-які інші дії правоохоронців, які того дня, 31 травня, відбувалися  в офісах компанії, Валентин Харченко нічого не знав.

   «На початку лютого відключилася система і комутатор вийшов з ладу...не працездатний був. Тому згодом ми звернулися до правоохоронних органів про можливість втручання в нашу систему, оскільки вони могли бути й зовнішні. Ми просто написали по факту втручання.

   До суду ми не зверталися. Весною, я вже зазначив, ми просто повідомили правоохоронців про можливе втручання в нашу систему і все» — зазначає директор КП «Міські інформаційні системи».

  Варто зауважити, що саме втручання, за словами Валентина Харченка, відбулося 2 лютого цього року. У свою чергу Олександр Безпалюк припускає, що в КП «Міські інформаційні системи» не випадково чекали півтора місяці, аби повідомити поліцію. про правопорушення. Це він аргументував наступними словами:

  «Перед цим, десь 24‒25 берез ня ми зустрілися в КП "Міський інформаційний центр" (далі КП "МІЦ") з представником Житомирської міської ради, з директором КП "МІЦ", який написав заяву й домовилися, що вони закривають борг, і  ми їм  одразу вмикаємо систему. Вони пообіцяли на словах погасити борг, а ми, того ж вечора, увімкнули, запустили їм всю систему. Вже наступного дня " хороша, добра" людина йде в поліцію, пише заяву і зараз на нас створюється тиск», — переконаний Олександр Безпалюк.

   За його словами, компанія «BSI Group» жодного разу не отримувала виклик до суду і порушене кримінальне провадження вважає незаконним. Додамо, що вилучення серверів матиме наступні наслідки для фірми і позначиться й на клієнтах, оскільки близько 500 користувачів послуг «BSI Group» лишилися без охорони. У фірмі вже чекають на розгніваних та невдоволених клієнтів, які, прогнозовано, скаржитимуться на якість її послуг.

   Наразі невідомо, чим закінчиться вся ця історія, яка, радше нагадує кадри з якихось гостросюжетних фільмів з обшуками, вилученням техніки тощо. Але реальність така, що все це відбулося насправді, тут, в Житомирі. За всією цією історією спостерігав і кореспондент нашого сайту, який був присутній під час того, як вилучалися сервери. Поки тут рано ставити крапки, і залишається й надалі слідкувати за розвитком подій у цій заплутаній і незрозумілій історії, де, очевидно, заховано чимало підводних течій.

 DSC040618 2

 DSC040618 2

 DSC040618 2

 DSC040618 2

 DSC040618 2

 DSC040618 2

 DSC040618 2

 DSC040618 2

 DSC040618 2

 DSC040618 2

 DSC040618 2

 DSC040618 2

 DSC040618 2

 DSC040618 2

 DSC040618 2

 DSC040618 2

 Новини Житомира

 


 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework