У Житомирській міській раді відповіли на електронну петицію

   Мало випадків, коли звернення на сайті електронних петицій до Житомирської міської ради збирають 100% підписів, також рідко можна побачити під ними відповіді керівництва міста, зокрема й заступників Житомирського міського голови.

 

  Але це не про петицію «Розширити список направлення потягів через Житомир», розміщену ще 10 квітня цього року. Їй вдалося зібрати рівно 100% підписів. Окрім того, на неї відповіли у Житомирській міської ради. Ось, що зазначається у відповіді:  

  «Відповідь на електронну петицію:

  Ваше петиція щодо запуску руху потягів сполученням до міста Львова чи до міста Харкова через станцію Житомир, розглянуто виконавчим комітетом міської ради.

  Відповідно до ст.7 Закону України «Про залізничний транспорт» до компетенції виконавчих органів місцевих рад належить контроль за роботою залізничного приміського пасажирського транспорту і вокзалів та інші повноваження щодо роботи транспорту у межах територій відповідних населених пунктів.

  Згідно ст.30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до повноважень виконавчих органів місцевих рад належить затвердження маршрутів і графіків руху місцевого пасажирського транспорту незалежно від форм власності, узгодження цих питань стосовно транзитного пасажирського транспорту у випадках, передбачених законодавством.

  Згідно зі ст. 2 Закону України «Про залізничний транспорт» залізниці у взаємодії з іншими видами транспорту повинні своєчасно і якісно здійснювати перевезення пасажирів і вантажів, забезпечувати безпеку руху, розвивати сферу транспортного обслуговування народного господарства та населення.

  Враховуючи соціально-економічну ситуацію в Україні, залізничний транспорт сьогодні фактично залишається чи не одним з небагатьох доступним для людей засобом сполучення між великими відстанями.

  Неодноразові звернення виконавчих органів Житомирської міської ради, керівництва станції Житомир та Житомирської обласної державної адміністрації до ПАТ «Укрзалізниця» щодо відновлення курсування пасажирських потягів сполученням Житомир-Харків, Житомир-Одеса, Житомир-Барановичі та Житомир-Львів або запуску пасажирських поїздів через станцію Житомир до цього часу результату не дали.

  Питання відновлення курсування вищевказаних пасажирських потягів належить виключно до компетенції ПАТ «Укрзалізниця».

 Відповідно до ст.19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, та в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Заступник міського голови з питань

діяльності виконавчих органів ради Д.Г.Ткачук».

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework