Понад 50 студентів пройдуть практику в ОТГ цього літа

  Понад 50 студентів житомирських вузів пройдуть практику та стажування у органах управління об’єднаних громадах Житомирщини цього літа.

   Такої домовленості сьогодні досягли представники ОТГ регіону та житомирських університетів на круглому столі «Проходження практики студентами в ОТГ» у якому взяли участь студенти, представники  ОТГ, представники університетів та радники Житомирського ЦРМС.

  «Ми розпочали працювати над темою розвитку людського потенціалу та формування кадрової політики в ОТГ з грудня минулого року. Сьогодні ми говоримо про один із ключових результатів цієї роботи – молоді люди після університету повертаються у свої громади на практику та роботу. Це ключова умова розвитку та зростання громад, адже мільйони гривень бюджету будуть працювати лише за наявності креативних та кваліфікованих кадрів», - наголосив Василь Невмержицький, директор Житомирського ЦРМС.

  Під час круглого столу було підписано декілька угод про направлення студентів на практику до об’єднаних громад між Житомирським національним агроекологічним університетом та ОТГ. Це перший крок до налагодження комунікації між університетом та громадами та працевлаштування молодих фахівців в установах громади.

  «Ми зацікавлені у тому, щоб наші студенти мали реальну практику тих теоретичних знань, які ми даємо в університеті. Громади сьогодні формують нову систему місцевого управління і це є шанс для молодих людей увійти у цю систему», - переконаний Олег Скидан, ректор ЖНАЕУ.

  Лідери громад сьогодні борються за кваліфікованих спеціалістів, які зможуть реально змінити якість управління у громаді та активізувати розвиток територій. Тому молоді фахівці є перспективним кроком у напрямку підготовки своїх кадрів.

  «Команда у нашій громаді активна та креативна, ми працюємо над професійним зростанням, але є певні сфери, до яких до реформи ми не мали відношення, тому ми шукаємо кадри, або формуємо свої. Тобто перенавчаємо. Ми хочемо бачити студентів у нас на практиці, і, я переконана, на роботі», - поділилась Наталія Семенюк, голова Семенівської ОТГ.

  Протягом червня-серпня 2018 року ці студенти зможуть пройти стажування та практику у ОТГ.

 

Последнее изменение Вторник, 05/06/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework