Андрій Курінський: кожен мешканець області повинен усвідомлювати відповідальність за збереження лісів

  В минулому році державні лісогосподарські підприємства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства на охорону лісів від пожеж витратили 26,7 мільйона гривень.

 

  Суха та спекотна погода і як наслідок найвищий клас пожежної небезпеки, який встановився в лісах Житомирщини, спонукає лісівників області вживати всіх можливих заходів для запобігання виникненню лісових пожеж.

  Позаяк найчастіше загоряння в лісах виникають з вини населення, начальник управління Андрій Курінський доручив керівникам державних лісогосподарських підприємств, поряд з постійною роз'яснювальною роботою в громадах, ініціювати розгляд питання щодо запобігання виникненню лісових пожеж та дотримання Правил пожежної безпеки в лісах області на сесіях сільських, селищних та районних рад. Розпорядження голови Житомирської обласної державної адміністрації від 13 квітня 2018 року № 138 «Про заходи щодо запобігання виникненню лісових пожеж та дотримання Правил пожежної безпеки в лісах області на 2018-2022 роки» має неухильно дотримуватися кожним мешканцем та гостем області.

  «Протипожежний захист лісів не може бути клопотом лише лісівників, - зауважує пан Курінський. – Кожен, хто заходить до лісу, хто живе поряд, хто користується його дарами та ресурсами має усвідомлювати відповідальність за його збереження. Адже в разі виникнення пожежі втрати несе не лише лісгосп та лісова галузь, а й місцеві бюджети зокрема та економіка держави в цілому.»

Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework