Мінерал, який здатен принести мільярди одним, в інших забирає найдорожче — здоров'я. ВІДЕО

   Люди б'ють на сполох: екологічна загроза в Коростишівському районі, пов'язана з видобутком титанової руди. Про цю тему вже багато всього написано, сказано, обговорено.

 

   Новини, пов'язані з цією тематикою, швидко облітають і ЗМІ, і соціальні мережі, і бурхливо обговорюються громадськістю.  Вкотре хочемо порушити цю тему й ми.

   На своїй сторінці у Фейсбук Алла Яковенко створила допис, який зацікавив і нас. У публікації користувачка Фейсбук виклала фото та посилання на відео, присвячене проблемі, яку порушила в своєму дописі. Пропонуємо і вам, шановні читачі, ознайомитися з цими матеріалами.   

  «До уваги мешканців Коростишівського району Житомирщини: сільські голови хочуть зробити вас багатими — дали погодження на геологорозвідку титанової руди. Але про все по черзі. 
  Понад 60 років у Іршанську, на Житомирщині, видобувають титанову руду — мінерал, який здатен принести мільярди. І він їх приносить одним, але в інших забирає найдорожче — здоров'я, право на чисте довкілля, яке гарантоване Конституцією. На фото —"ландшафтний дизайн" — наслідок варварського видобутку ільменіту (титанової руди) у Володарсько- Волинському районі. У 2012 році на Житомирщині розпочалась так звана "титанова війна" з кампанією Дмитра Фірташа, який хотів отримати 30 тисяч гектарів землі під видобуток титанової руди у 6 районах: Радомишльському, Черняхівському, Малинському, Коростенському, Володарсько-Волинському та Коростишівському. Тимчасово титанове нашестя зупинилось, але, очевидно, завадили цьому не сотні людей з названих районів, а події на Майдані. Але тільки тимчасово було відігнано варварів від Торчинського родовища ільменіту. І, як виявилось, поклади ільменіт-циркону займають велику частину ще й півночі Коростишівського району. Тут вони знаходяться не так глибоко, як на Торчинському родивищі, відповідно, інвестор швидше окупить вкладення. 
   Минулого тижня геологи Правобережної геологічної експедиції Державного підприємства "Українська геологічна компанія" проводили геологорозвідку на території Кам'янобрідської та Старосілецької сільрад. Вдалось з ними поговорити. Ліцензії не показали, замовника робіт не назвали, зате повідомили, що мають дозволи всіх навколишніх сільрад на геологорозвідку. Це не зважаючи на те, що корисні копалини знаходяться на розпайованих землях сільськогосподарського призначення. Дехто з кам'янобрідців уже радіє, що сільрада розбагатіє. Так вона і так багата, сільський голова разом з секретарем задекларували зарплати за 2017 рік, які разом сягають півмільйона. 
   ІНФОРМАЦІЯ ПРО СУБ'ЄКТА ДЕКЛАРУВАННЯ
   Прізвище: ЯВОРЕНКО
   Ім'я: ТЕТЯНА
   По батькові (за наявності): ПАВЛІВНА
Місце роботи або проходження служби (або місце майбутньої роботи чи проходження служби для кандидатів):Кам'янобрідська сільська рада

   Займана посада (або посада, на яку претендуєте як кандидат):Сільський голова
   11. ДОХОДИ, У ТОМУ ЧИСЛІ ПОДАРУНКИ
   Джерело доходу Вид доходу Розмір (вартість) Інформація щодо права власності
  Джерело доходу:Юридична особа, зареєстрована в Україні. Найменування: Кам'янобрідська сільська рада Код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань: 4348562 Декларує:Прізвище: ЯВОРЕНКО Ім'я: ТЕТЯНА По батькові: ПАВЛІВНА Заробітна плата отримана за основним місцем роботи 287236
   2.1. ІНФОРМАЦІЯ ПРО СУБ'ЄКТА ДЕКЛАРУВАННЯ
   Прізвище: ВОЙТЕНКО
   Ім'я: НАТАЛІЯ

   Місце роботи або проходження служби (або місце майбутньої роботи чи проходження служби для кандидатів):Кам'янобрідська сільська рада

   Займана посада (або посада, на яку претендуєте як кандидат):Секретар ради
   Декларує:Прізвище: ВОЙТЕНКО Ім'я: НАТАЛІЯ По батькові: ІВАНІВНА Заробітна плата отримана за основним місцем роботи 232252

   А що мешканці села мають з 13 каменевидобувних кар'єрів? Розбиті дороги, пересохлі криниці, сплюндровані сотні гектарів колись родючих чорноземів, відвали — терикони.. А ще —захворювання органів дихання, онкологію... Не полінуйтесь, перегляньте фільм "Титанові хроніки", може в когось зникне бажання "багатіти"», - зазначила в публікації Алла Яковенко.

    А ось і відео, про яке користувачка згадала у своєму дописі:

Tytan 1

Tytan 2

 

   

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework