Комісія назвала, хто винен у загибелі восьми людей в Бердичеві

  Трагедія сталася 5 березня 2018 року в одній з квартир будинку по вулиці Білопільській у місті Бердичеві Житомирської області. Внаслідок отруєння чадним газом загинули 8 осіб, з них двоє дітей.

 

  Під час розслідування члени комісії, створеної Державною службою України з питань праці, обстежили системи газопостачання і стан димових та вентиляційних каналів приміщень квартири, де сталася аварія.

  Комісією з’ясовано, що концентрація оксиду вуглецю у квартирі, де сталася аварія перевищувала допустиму норму у 21 раз, - про уе повідомляє прес-служба Управління Держпраці у Житомирській області.

  Також члени комісії встановили 5 технічних та 6 організаційних причин, які призвели до настання аварії, пов’язаної з використанням газу у побуті. Зокрема, 8 людей загинули через засміченність сажею і золою димоходу опалювальної печі; закритий двома шматками пінопласту та без вертикальної ділянки повітропроводу вище зони вітрового підпору вентиляційний отвір над вхідними дверима до квартири; пошкодження оголовка димового каналу у вигляді руйнування верхнього ряду цегли; використання твердого палива для опалення газової опалювальної печі; неналежне виконання обов’язків пічником, директором комунальної організації, яка обслуговувала даний будинок; оформлення майстром технічної дільниці результатів перевірки стану димових та вентиляційних каналів житлового будинку по вул. Білопільській без фактичного проведення робіт у день його складання; не забезпечення майстром технічної дільниці утримання приміщень, які перебувають на обслуговуванні комунальною організацією, згідно з санітарними вимогами та правилами їх утримання; використання наймачем квартири житлового будинку по вул. Білопільська твердого палива для опалення газової опалювальної печі.

  Вадим Степанчук, голова комісії з проведення технічного розслідування даної аварії, ознайомив учасників колегії з низкою заходів, запропонованими комісією для запобігання подібним аваріям надалі та повідомив, що результати технічного розслідування вже передано до правоохоронних органів і за фактами порушень відкрито кримінальне провадження.

  За результатами технічного розслідування, членами колегії Управління Держпраці прийнято одноголосне рішення про вжиття заходів щодо анулювання дозволу на виконання робіт з обстеження, ремонту, і чищення димарів, повітропроводів, виданого комунальній організації, що обслуговує будинок по вул. Білопільська у м. Бердичеві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Були такими щасливими!" Подробиці загибелі людей в Бердичеві 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework