Прокуратура: силовики провели 20 обшуків у справі про можливі махінації зі скрапленим газом

  Прокуратура провела понад 20 обшуків у Київській, Житомирській областях та Києві в компаніях "Київоблгаз", "Житомиргаз" і на інших підприємствах в рамках розслідування кримінального провадження про махінації зі скрапленим газом, відкритого за статтею "зловживання владою або службовим становищем".

 

  За даними слідства, одне з державних підприємств уклало з приватним акціонерним товариством договір-доручення щодо реалізації скрапленого газу, компанія відзвітувала, що за 9 місяців минулого року реалізувала понад мільйон кілограм скрапленого газу для потреб населення на суму понад 13 мільйонів гривень, - пише silske.org.

  "Втім, з'ясовано, що частина скрапленого газу так і не надійшла до населення, оскільки це підприємство реалізовувало його через мережу підконтрольних автозаправних газових станцій, а документи, в яких відображалась потреба населення у скрапленому газі, були підробленими", - заявляють у прокуратурі.

  За даними відомства, в результаті підприємство на аукціоні купувало газ по 3 гривні, частину цього газу реалізовувало населенню по 6 гривень, а решту - через підконтрольні автозаправні газові станції по 12 гривень.

  Влітку минулого року в Україні подорожчав скраплений газ.

  У Мінекономрозвитку тоді пояснювали, що українські виробники скрапленого газу - "Укргазвидобування", "Укрнафта", "Укртатнафта" і приватні компанії - покривають не більше ніж 20% потреб ринку. Решту Україна імпортує з Росії, Білорусі, Казахстану, а політика влади по відношенню до Росії призвели до зменшення імпорту скрапленого газу в Україну і його дефіциту, що вплинуло на ціну.

  До речі, у центральній пресі вже "мусується" питання про необхідність чергового підвищення ціни на газ для населення - цього разу ще на 70%. 

  А щодо обшуків у газових компаніях, то у деяких публікаціях говориться, що це “наїзд” силовиків нової формації для отримання доступу до шалених фінансових потоків, що формуються з грошей “маленьких українців”, як казав Ющенко. 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework