У Житомирському обласному перинатальному центрі майбутні мами народжуватимуть у нових залах та під пильним наглядом. ФОТО

   Відкриття оновленого пологового відділення відбулося сьогодні, 12 червня, за участю керівництва області, зокрема, голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича та голови Житомирської обласної ради Володимира Ширми.

  Для впровадження сучасних технологій, підвищення комфорту та рівня медичних послуг у відділенні відремонтували 7 пологових залів, операційну, створили пологовий зал для проведення передчасних пологів.

   «Кожна третя дитина на Житомирщині народжується в обласному перинатальному центрі. Для того, аби якість залишалася на високому рівні, ми систематично маємо оновлювати заклад. Із сьогоднішнього дня в перинатальному центрі розпочинає роботу нове пологове відділення, на ремонт та обладнання для якого з обласного бюджету виділили майже 1 млн грн», — акцентував Ігор Гундич.

  Окрім того, на відділення центр залучив 720 тис грн спонсорських коштів. Також впровадження медичної інформаційної системи «Доктор Елекс» (закупівля комп'ютерної техніки, програми, навчання персоналу) було направлено 1 млн 200 тис грн з обласного бюджету.

   Довідка. За час існування перинатального центру, починаючи з 2004 року, тут проведено 51691 пологів, народилися 52348 дітей. Із загальної кількості новонароджених 225 — це діти масою 500‒999 грам, і 530 дітей масою 1000‒1449 грам. Виживаність дітей 0,5‒1,5 кг складає 87%, що відповідає найвищим світовим стандартам та навіть більша, ніж подекуди в Європі, за словами головного лікаря Житомирського обласного перинатального центру Юрій Вайсберг.

   Також під час відкриття оновленого пологового відділення головний лікар зауважив:  

  «Ми дуже хочемо, щоб в нашому перинатальному центрі народжували майбутні матусі не лише з Житомирщини, а й з усієї країни приїздили. Ми все для цього робимо: вдосконалюємося, стаємо сучаснішими, оновлюємося, йдемо в ногу з часом. І у нас вже є така тенденція, що в нашому закладі приїжджають давати нове життя майбутні матусі з різних куточків України. Сподіваємося, що таких жінок ставатиме все більше і вони обиратимуть наш перинатальний центр, оскільки тут високий рівень надання послуг,високопрофесійний персонал, створені всі належні умови для того, аби народжувати було комфортно добре. Чекаємо радо на майбутніх матусь у нашому перинатальному центрі! ».

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 DSC 1

 

За матеріалами Житомирської ОДА

Фото: Катерина Дейнека

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework