Зелене світло для велоруху у громадах: На Житомирщині готуються до велосипедного туру

  16 червня у Коростишівській ОТГ відбудеться Велопробіг «Зелене світло для велоруху у громадах», ініційований «Програмою U-LEAD з Європою».  

   Велоакція має на меті привернути увагу суспільства до переваг розвитку велосипедного руху, як альтернативи автомобільному транспорту, розвитку велоінфраструктури та здоровому способу життя. Також велопробіг акцентуватиме увагу учасників та суспільства на результатах впровадження децентралізації у Коростишівській громаді.

  «Велосипед – це повсякденний засіб пересування, який приносить користь, як організму людини так і екології. Сьогодні ми хочемо показати суспільству, що громади відкриті та проактивні для впровадження велоінфраструктури та акцентуємо увагу на тому, що завдяки реформі децентралізації на місцях є ресурси розвивати велорух», - наголосилаАстрід Коль, очільниця відділу комунікації та діалогу Програми «U-LEAD з Європою».

  Велопробіг стартуватиме із села Кропивня, Коростишівської ОТГ, об 11:00 16 червня. Маршрут пролягатиме по трасі Кропивня – Коростишів, матиме 3 зупинки: у лісі для відпочинку, біля Будинку дитячої творчості та Коростишівської гуманітарної гімназії №5 ім. Т. Шевченка. Фініш велопробігу буде в міському парку на майдані біля Будинку культури, де відбудеться святковий ярмарок.

  «Сьогодні у громаді формується велоспільнота, і цей велопробіг має дати потужний поштовх до розвитку руху. Активісти вже об’єднуються у громадську організацію та напрацьовують свої ідеї для розвитку велоінфраструктури», - розповів Іван Кохан, голова Коростишівської ОТГ.

  Для бажаючих взяти участь у велопробігу буде організовано централізований підвіз з велосипедами, о 10.15 з автостанції міста Коростишів буде відправлятись автобус до точки старту у селі Кропивня.

Афішавело

 

Последнее изменение Вторник, 12/06/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework