Житомирянам продовжать здійснювати нарахування згідно загально будинкових лічильників газу

  Рішення Корольовського райсуду м. Житомира від 6 червня 2018 року не набрало законної сили і буде оскаржуватись в суді. Тому житомиряни продовжать отримувати рахунки на підставі показань будинкових лічильників.

 

  Про це повідомляє прес-служба  ПАТ «Житомиргаз». 

  116 загальнобудинкових лічильників  газу встановлені в Житомирі на законних підставах згідно з переліком, затвердженим Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

  В 2016 – 2017 рр. ПАТ «Житомиргаз» встановив загальнобудинкові лічильники відповідно до рішення НКРЕКП. Регулятор затвердив навіть перелік багатоповерхівок з адресами. Тому всі лічильники встановлені та введені в експлуатацію на законних підставах. Загальнобудинкові лічильники забезпечують облік газу споживачів, які використовують газ лише для приготування їжі.

  Нагадаємо, що в березні Верховний Суд України визнав законними нарахування згідно показань загальнобудинкових лічильників і скасував рішення Апеляційного суду Житомирської області. 

  Для довідки:

  Оснащення загальнобудинковими лічильниками багатоповерхівок, де встановлені лише газові плити, або плита та колонка пов'язана з економічною доцільністю. За підрахунками НКРЕКП на момент встановлення саме таких приладів обліку, для встановлення у таких будинках індивідуальних приладів необхідно в рік додатково передбачити 2 млрд. гривень. А це призведе до 5-ти кратного збільшення тарифу на розподіл, який оплачують самі споживачі.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework