Житомиряни просять переглянути місце встановлення пам'ятника загиблим воїнам АТО

    Саме таке звернення з'явилося на сайті електронних петицій до Житомирської міської ради кілька днів тому, 11 червня.

 

   «Вважаю, що місце встановлення пам'ятника загиблим воїнам АТО докорінно не вірне. Різні воїни, різні події. Інша частина історії. Повинно бути вибрано інше місце. Потрібно провести ще одне громадське обговорення», — переконаний автор петиції.

   Зауважимо, що наразі  в проекті рішення міськвиконкому Житомирської районної ради локацією розміщення майбутнього пам'ятника є Монумент Вічної Слави. Як зазначив головний архітектор міста Юрій Безбородов, є у проекті рішення й інший пункт  — заміна існуючої зірки на меморіалі Слави. Є можливість та варіант розробити проект зміни зірки на тризуб на українську символіку. Конкурс, між іншим, вже підготували, але терміни дещо зміняться. Взагаліж, за словами Юрія Безбородова, конкурс буде оголошено після прийняття рішення виконкомом, з урахуванням оприлюднення тощо. Оприлюднення — орієнтовно 20 робочих днів. Тобто, десь за місяць. Головний архітектор міста зауважив, що це буде всеукраїнський конкурс для всіх архітекторів, скульпторів з усієї України. Якщо буде бажання в іноземних фахівців взяти участь, то керівництво міста запевняє , що їх також будуть раді бачити в конкурсі.

    Повертаючись до петиції, зауважимо, що не всім до вподоби те місце, де планують встановити  пам'ятник. І це звернення, про яке ми нині розповідаємо, — черговий доказ цього. Нині петиція отримала 2% підписів від потрібної кількості. Наразі збір підписів триває. Підтримати петицію можна тут.

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework