Житомиряни б'ють на сполох: Громадські активісти підозрюють, що через міні-ГЕС у Тетереві різко знизився рівень води

  В Житомирі відбулася комісія ініційована громадськими активістами щодо питань пониження рівня води на житомирській гідроелектростанції.

 

  Від житомирського осередку «Народного контролю» участь у даній комісії взяв участь Олександр Рошко, голова житомирської районної організації, - про це повідомляє nkontrol.org.ua.

  "Під час  роботи комісії були підняті  питання щодо відповідності правил експлуатації до чинного законодавства та директив угоди Україна-ЄС і регулювання рівня скиду води  в період нересту від позначки «+15» до «-35». Співробітник електростанції запевнив комісію,що станція працює в межах допустимих норм. Однак, було заявлено, що оцінки впливу на довколишнє середовище гідроелектростанція не проводила.

  Крім того, під час  проведення комісії було виявлено, що відбувається винищення риби, в результаті застосування неякісних пропускних сіток та того, що рейка водоміра встановлена не правильно, адже не має значення «нуль».

  Громадські активісти звернулися  до міської ради з проханням ініціювати проведення експертиз щодо впливу пониження рівня води на навколишнє середовище і наголосили на важливості подальшого розслідування".

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework