Геннадій Зубко та Беренд де Гроот взяли участь у велотурі «Зелене світло для велоруху в громадах»

  Працювати разом з громадою, відпочивати разом з громадою - саме такі українці! Сьогоднішній велотур в об'єднаній громаді на Житомирщині є дуже знаковим! Участь беруть понад 300 велосипедистів, громада Житомирщини, а головне - велика кількість дітлахів та молоді.

 

  Сьогодні ми даємо старт всеукраїнській ініціативі «Зелене світло для велоруху в громадах».

  І робимо це спільно з нашими друзями – європейськими і міжнародними партнерами, які допомагають Україні у впровадженні реформи децентралізації. Про це наголосив перед учасниками велопробігу у Коростишівській ОТГ на Житомирщині Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

  За його словами, сьогодні Україна залучає найкращий досвід європейських країн: адміністративний сервіс - Швеція, електронне врядування - Естонія, адміністративний підхід до управління – Польща, енергоефективність, інфраструктура і, зокрема, дорожня - Німеччина.

  «Українці завжди були європейською нацією, ми завжди вміли відпочивати родиною, працювати родиною і робити все, щоби створювати умови для своєї родини. Дякую всім вам, що ви сьогодні долучилися до такого європейського свята, у ході якого всі люди виходять на вулиці, пересідають на екологічний транспорт і можуть поспілкуватися між собою, з дітьми. І це не просто спорт, це один з перших велотурів, і я вірю, що це стане доброю традицією», - наголосив Геннадій Зубко.

  Урядовець підкреслив, що країна сьогодні стає здоровішою фізично, морально, економічно. Велосипед стає все популярнішим серед українців. Він одночасно і спорт, і відпочинок, і екологічний вид транспорту. Цей спорт формує здоровий спосіб життя, загартовує дух, робить українців здатними переборювати труднощі та перемагати. «Велорух у громадах - чудова ідея, що має конкретну мету. Але одного бажання замало, потрібно розбудовувати велосипедну інфраструктуру і сьогодні це реально, бо децентралізація дала громадам необхідні фінансові ресурси», - розповів Зубко.

  У свою чергу, керівник програм співробітництва Представництва ЄС Беренд де Гроот підкреслив, що проведення велотуру у громаді на Житомирщині – це демонстрація нової України. «Ми можемо багато говорити про децентралізацію і про те, що ми можемо зробити. Під час велотуру ми вже побачили нову опорну школу і створений культурний центр для молоді. Але, найголовніше – ми побачили ентузіазм молоді, яка здатна і гідна робити багато нових речей. Саме такий дух просуває і просуватиме далі реформи і в сфері децентралізації, і на будь-яких інших рівнях. Велосипедний рух є справжнім трендом Європи і, це є майбутнім України», - наголосив він.

  Сьогоднішній велотур - це лише початок великої ініціативи. На наступному етапі разом з програмою «U-LEAD з Європою», активно популяризуватиметься велосипедний рух серед школярів у громадах, проектування велосипедних доріжок і мереж. «Використовуючи німецький досвід, ми розбудовуватимемо велосипедну інфраструктуру в громадах. Переконаний, дуже скоро Україна стане такою ж велосипедною країною, як Швеція, Данія, Нідерланди, Німеччина, Австрія, і невдовзі приєднається до родини європейських держав. Для мене першим умовним фінішем є успішні ОТГ на всій території України. Я дякую партнерам з програми «U-LEAD з Європою», з якими Мінрегіон працює вже три роки. І 743 ОТГ, які сьогодні є в Україні, це наша спільна робота з Європейським Союзом», - зазначив Зубко. 

  Довідково:

  Проект «Зелене світло для велоруху в громадах» спрямований на просування велосипедного руху як сталого, екологічно чистого та здорового засобу мобільного пересування, альтернативного до традиційного транспорту. Він реалізується Програмою «U-LEAD з Європою» у співпраці з Київською асоціацією велосипедистів за підтримки Мінрегіону.

  Проект містить декілька компонентів, серед яких: кампанія з популяризації велосипедного руху серед школярів і молоді у різних громадах, у т.ч. серія планових воркшопів; проектування і будівництво велосипедної інфраструктури в громадах.

  Учасниками велотуру стали керівник програм співробітництва Представництва ЄС Беренд де Гроот, директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра, а також представники донорських програм і міжнародні партнери, які активно підтримують реформу децентралізації в Україні.

Прес-служба Віце-премєр-міністра України

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework