Прокуратура Житомирщини в апеляційній інстанції відстояла реальне покарання за одержання хабара: екс-поліцейського засуджено до 5 років позбавлення волі

  Прокуратура Житомирської області принципово і послідовно продовжує відстоювати позицію щодо невідворотності покарання за вчинення корупційних кримінальних правопорушень, зокрема, одержання неправомірної вигоди службовими особами правоохоронних органів.

 

 14 червня 2018 року, апеляційний суд Житомирської області визнав обґрунтованими доводи прокуратури області, яка забезпечувала публічне обвинувачення під час розгляду справи щодо одержання неправомірної вигоди працівником поліції. Натомість обвинуваченому відмовлено в апеляційній скарзі на вирок  суду першої інстанції.

  Відтак, вироком Корольовського районного суду м. Житомира екс-слідчого Головного управління Нацполіції в області визнано винним у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

  Відповідно до вироку суду, обвинуваченому призначено покарання  у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати атестовані посади у правоохоронних органах строком на 3 роки з конфіскацією 1/3 частини належного йому на праві приватної власності майна.

  Як повідомлялося раніше, слідчий за певну суму винагороди пообіцяв місцевому жителю сприяння щодо повернення автомобіля, вилученого та визнаного речовим доказом у кримінальному провадженні за фактом скоєння дорожньо-транспортної події.

  Викрито та затримано зловмисника завдяки злагодженим професійним діям прокуратури та працівників Управління Служби безпеки України в області.

  Відразу після викриття злочинних дій слідчого було звільнено з правоохоронних органів.  

Прес-служба прокуратури Житомирської області

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework