У Новограді-Волинському депутати заявили, що Понінківську фабрику потрібно закрити

  "Припинити роботу Понінківської картонно-паперової фабрики. Ось єдине вирішення проблеми", — заявили депутати районної ради на черговій сесії.

 

  З ряду питань, винесених на чергову сесію районної ради, найбільш болючим та важливим став екологічний стан басейну річки Случ, - пише novograd.city.

  Звітував по ньому начальник Новоград-Волинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Коваль.

 Він розповів про дані досліджень, показники та рівень забруднення. А от на всі питання відповідали: заступник начальника управління екології і природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Сіренький та державний екологічний інспектор у Житомирській області Сергій Федорчук.

 Зокрема у них депутати запитували: Чи накладала інспекція штрафи на Понінківську картонно-паперову фабрику? Що було зроблено для закриття фабрики? Чи можна виділити кошти на поліпшення стану Случі?

  З відповідей стало зрозуміло, що питання штрафів та закриття фабрики вирішувалось лише на рівні Хмельницької області. Тобто фабрика, яка вже декілька років поспіль забруднює дві великі річки, чим наражає на небезпеку тисячі жителів не тільки нашого міста та району, за свої дії сплатила лише невеличкий штраф. А питання її закриття взагалі не стояло, адже законодавчо керівництво Житомирської області немає ніякого впливу на її діяльність.

  З виділенням коштів на поліпшення стану річки ситуація дещо краща, адже виділити кошти можливо, однак поки сенсу в цьому немає.

  Поки фабрика продовжуватиме викиди, стан річки ніяк не покращиться.

  Також в ході активних обговорень виявилось, що голова обласної адміністрації Ігор Гундич ініціював позов до суду на фабрику. Суд має анулювати дозвіл фабрики із спецводокористування. Про те, коли відбудуться засідання, ми обов’язково проінформуємо громадськість.

  19 червня відбудеться зустріч двох голів обласних адміністрацій Хмельницької та Житомирській на якій вкотре очільники спробують знайти рішення даної проблеми.

  Депутати ж районної ради впевнені, що єдине вирішення проблеми — це закриття фабрики.

Джерело: novograd.city

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework