Голову батьківського комітету в Новограді-Волинському не пустили на засідання виконкому, де приймали рішення про скорочення посад освітян

  Про проект резонансного рішення, яким Новоград-Волинська міська рада збирається скоротити 18,5 посад у закладах загальної середньої освіти міста, газета «Звягель» писала двічі. Позиція міської ради була викладена у №21 від 25 травня 2018 року, аргументи проти такого рішення від директора гімназії та коментарі освітян закладу — в №23 від 8 червня 2018 року.

   13 червня на засіданні виконавчого комітету міської ради рішення було ухвалено майже одноголосно. Не підтримали його тільки двоє — Ірина Розум та Олександр Куценко.

  На цьому тлі щонайменше дивною, якщо не відверто абсурдною виглядає ситуація, коли громадського активіста, голову батьківського комітету Андрія Ломако… не пустили в зал, де проходило засідання виконкому.

  Як розповів Андрій, охоронець у холі Будинку рад йому заборонив йти до зали засідань, пояснивши, що туди прохід «лише по перепустках». Відколи це засідання виконавчого комітету стали закритими для громади? Адже члени виконкому — це не закритий «клуб за інтересами», це — представники громади, яким делегували повноваження вирішувати суспільно важливі питання.

  Невдовзі у соцмережі з’явилася реакція від освітян гімназії. Там, зокрема, йдеться наступне: «Майже одноголосним рішенням виконкому (ми щиро дякуємо членам виконкому Куценко і Розум за розуміння нашої проблеми — вони не голосували за це рішення) почалося руйнування освіти та розвитку дітей в нашому місті, адже це стосується не тільки гімназії, але й інших шкіл. Наша делегація була присутня на засіданні виконкому, хотіли висловити свої пропозиції, але міський голова одразу заборонив будь-які виступи, пояснив, що право слова тут мають тільки члени виконкому. А голову батьківського комітету А.А.Ломако взагалі не допустили, збрехали йому, що засідання закрите. Я не буду повторювати слова нашого звернення, скажу лише про історичні факти. 1 вересня, коли місто ще не піднялося з руїн Другої світової війни, у Новограді-Волинському відкрилася музична школа. Гімназія наша відкрилася у 1991-му році, витримала лихі 90-ті, але виконком не припиняв виконувати своє рішення про виділення додаткових годин навчальної та позакласної роботі, за що ми безмежно вдячні нашому першому директору С.М.Павловській, яка змогла переконати владу у необхідності створення в місті осередку для обдарованої молоді, та тодішній місцевій владі, яка підтримала це рішення та багато років підтримувала гімназію та інші школи нового типу. Тепер нам говорять: усі повинні бути рівними. Так. Але ніхто не заважав керівникам інших шкіл створювати на базі своїх навчальних закладів нові школи. Але ризикнули тільки деякі — С.М.Павловська, К.Д.Сідлецька, ще дехто. І ось тепер не буде ані блискучих результатів на олімпіадах, МАН, не буде чудових концертів, у яких постійно брали участь вокальні, хореографічні колективи нашої гімназії, не буде більше працювати єдиний в області молодіжний клуб «Звягель-Інтелект»... Ось так, на 27-му році незалежності України відзначилася нинішня місцева влада…».

Олег Брюханов, «Звягель»
 

 
 

Последнее изменение Понедельник, 18/06/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework