Житомирянин переїхав у США, щоб підготуватися до польоту на Марс

  Сергій Якимов із Житомира входить до сотні претендентів, які можуть стати першими жителями Марсу. Експедицію планують організатори нідерландського проекту "Mars One". Щоб бути ближчим до мети і підготуватися до поїздки, хлопець рік тому переїхав у Лос-Анджелес.

 

  "Із дитинства мріяв бути космонавтом. - розповідає Gazeta.ua Сергій Якимов. - У 2013 році заповнив анкету і записав відео, чому хочу поїхати на Марс. Пройшов медкомісію і співбесіду. Окрім мене участь у відборі брали ще 200 тисяч учасників. Зараз залишилися лише сто. Чекаємо на останній етап відбору, який пройде у Голандії. Там перевірять фізичну форму і психологічний стан. Будемо групами жити у моделі марсіанської бази. Організатори оцінюватимуть роботу в команді, чи готові постійно бачити одних і тих самих людей, вирішувати конфлікти".

  Організатори визначать 24 переселенців, яких відправлять на Марс. Вони пройдуть десятирічне навчання. Вчитимуться вирощувати рослини, добувати кисень і воду, надавати медичну допомогу, ремонтувати і розбиратися в компютерному обладнанні.  

  "Я готовий до того, що це дорога в одну сторону. Космічні кораблі можуть доправити людей на Марс. Але немають технічної можливості забрати їх назад. Поки її знайдуть, організм пристосується до невагомості. М'язи атрофуються. В умовах гравітації людина буде надто кволою і слабкою", - каже українець.

  Щоб підготуватися до випробувань і підтягнути англійську мову, він переїхав в США.

  "Друзі розповіли про лотерею "Зелена карта". Подав заявку і виграв з першого разу. Підрахував, що на переїзд потрібно близько 5 тисяч доларів. Гроші позичав у знайомих. Перший час жив у друзів, які також беруть участь у програмі. Вони допомогли знайти житло і роботу. Взяли на випробувальний термін взяли у компанію із поставки металу. Спочатку був водієм, потім відповідальним за прийом металу, інженером з охорони праці. Зараз підвищили до аерокосмічного інженера".

  Сергій Якимов — перший із діаспорян, з котрим у Лос-Анжелесі зустрілися учасники Велопробігу українців "Чумацький шлях до Північної Америки". У складі команди 7 хлопців та 1 дівчина - родом з Київщини, Херсонщини та Тернопільщини. Українці везуть із собою інновації, презентують Батьківщину на зустрічах із діаспорою, дипломатами, місцевою владою, локальними організаціями та велосипедистами.

  Вело-чумаки упродовж пробігу подолають понад 10 тис. кілометрів від узбережжя до узбережжя, завітають у понад 430 міст 25 штатів та провінцій США і Канади.

  Раніше організатори пробігу потрапили у Книгу рекордів України за найдовший груповий пробіг під час попереднього соціального проекту - Благодійний велопробіг "Українці в Європі". Тоді було подолано понад 11 тис. кілометрів.

n 1906187

 

Последнее изменение Вторник, 19/06/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework