Громада Кодні підтримала створення Сінгурівської ОТГ

  На громадських слуханнях у Коднянській сільській раді селяни одноголосно підтримали пропозицію Сінгурівської сільської ради про створення об’єднаної громади. За таке рішення проголосували 50 мешканців Кодні, які прийшли на слухання.

   «Ми сьогодні маємо обговорити всі за та проти рішення про об’єднання. Та врешті довести цю справу до логічного завершення. Ми маємо можливості сьогодні і їх варто використовувати для розвитку громади», - переконана Наталія Бовсунівська, Коднянський сільський голова.

  На початку слухань перед присутніми виступив Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою U-LEAD з Європою та Мінрегіоном, який розповів про зміни, що чекають на громаду у разі створення ОТГ, та переваги, які надає об’єднання.

  «Повноваження, нова податкова база, доступ до фінансової допомоги – це ті переваги, які надає реформа. Але варто розуміти, що всі ці переваги запрацюють лише тоді, коли голова громади, депутати та власне самі члени громади будуть активно їх використовувати», - розповів Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

  Рішення громадських слухань у Кодні стало третім після громади Вертокиївки та Озерянки, які теж підтримали пропозицію створення Сінгурівської ОТГ. Запрошення Сінгурі надіслали також Миролюбівській, Троянівській, Головенській та Руднє-Городищенській сільським радам, таким чином перспективна ОТГ матиме населення близько 13 тисяч.

 

Последнее изменение Вторник, 19/06/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework