Житомирщина: правову позицію прокуратури у справі щодо нецільового використання шкільного приміщення підтвердив Верховний Суд

  Органи прокуратури Житомирської області відстояли інтереси держави в суді касаційної інстанції у справі за позовом Житомирської місцевої прокуратури про визнання недійсним договору оренди частини нежитлового шкільного приміщення та зобов’язання звільнити його.

   Йдеться про те, що у січні 2004 року відділом освіти Житомирської райдержадміністрації укладено з ПАТ «Укртелеком» в особі Житомирської філії договір оренди нежитлового приміщення загальноосвітньої школи, що у с. Барашівка Житомирського району.

  За умовами договору, орендарю передано в платне користування шкільне приміщення загальною площею 15,5 кв. м, що знаходиться на балансі відділу освіти Житомирської райдержадміністрації, для розміщення автоматичної телефонної станції.

  Однак, оренду надано з порушенням вимог Закону України «Про освіту», яким передбачено використання приміщень навчальних закладів лише для надання освітніх послуг.

  Захищаючи державні інтереси, у травні 2017 року прокурором заявлено  позов про визнання недійсним договору оренди та зобов’язання звільнити приміщення, який задоволено господарським судом Житомирської області.

   Рішення суду першої інстанції залишено без змін і Рівненським апеляційним господарським судом, який розглядав апеляційну скаргу ПАТ «Укртелеком».

  Не погоджуючись із прийнятими рішеннями, публічне акціонерне товариство звернулося із касаційною скаргою про їх скасування.

  Проте касаційна інстанція прийняла рішення не на користь орендаря.

 Натомість, врахувавши доводи прокуратури Житомирської області, об’єднана палата Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду підтвердила факт порушення вимог закону в частині нецільового використання приміщення навчального закладу та залишила у силі рішення першої й апеляційної інстанцій.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

 

Последнее изменение Четверг, 21/06/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework