Ювенальні прокурори удосконалили знання та практичні навички щодо представництва інтересів держави з питань додержання вимог бюджетного законодавства

  У четвер, 21 червня 2018 року, у прокуратурі Житомирської області відбувся навчально-методичний семінар, на якому працівники відділу ювенальної юстиції прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, їх заступники та ювенальні прокурори місцевих прокуратур обговорили тему: «Організація представницької діяльності з питань додержання вимог бюджетного законодавства у сфері охорони дитинства».

   У семінарі також взяли участь і виступили начальник відділу моніторингу та перевірок закупівель Управління Північного офісу Держаудитслужби в області Вячеслав Довгалюк, начальник відділу контролю у галузі освіти, науки, спорту та інформації Управління Північного офісу Держаудитслужби в області Лариса Ярчевська та начальник відділу протидії злочинам у бюджетній, кредитно-фінансовій, банківській сферах та зовнішньоекономічній діяльності УЗЕ в області ДЗЕ НПУ  Роман Пилипчук.

  Відкриваючи роботу семінару, заступник прокурора області Віталій Мякішев зауважив, що винесене на обговорення питання є актуальним, оскільки від наповнення бюджету залежить фінансування і значної частини молодіжних та соціальних програм. Разом з тим, ще досить поширені випадки розкрадання, привласнення та використання не за призначенням бюджетних коштів.

  «Ми маємо своєчасно реагувати на такі факти, адже реальне поновлення інтересів держави – один з головних критеріїв, за якими громадськість оцінює роботу органів прокуратури», - наголосив Віталій Мякішев, додавши, що ефективніших результатів можна досягти завдяки спільним зусиллям та тісній співпраці правоохоронних та контролюючих органів.

  На такому аспекті було зосереджено обговорення спільних проблемних питань щодо додержання законодавства у бюджетній сфері.

  Зокрема, на семінарі йшлося про особливості здійснення органами Держаудитслужби контролю за дотриманням вимог законодавства у сфері публічних закупівель, додержання вимог бюджетного законодавства установами та закладами освіти, найхарактерніші порушення, виявлені під час проведення закупівель за бюджетні кошти. 

  Також перед колегами виступили ювенальні прокурори, які поділилися практичними навиками, та висловили свої міркування щодо проблемних питань, які виникають під час судового провадження за позовами органів прокуратури у бюджетній сфері тощо.   

Прес-служба прокуратури Житомирської області

 

Последнее изменение Пятница, 22/06/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework