Збори, огляд приміщень, відпрацювання нормативів: рятувальники обмінювались досвідом у Черняхові. ФОТО

   20 червня у смт Черняхів відбулися збори з начальниками міського, міськрайонних, районних відділів, районних секторів, аварійно-рятувального загону спеціального призначення з питань організації служби та стану реагування на надзвичайні ситуації.

  Метою подібних заходів є ознайомлення з організацією внутрішньої, гарнізонної та караульної служби підпорядкованих підрозділів, на території яких проходять збори; аналіз стану організації служби та готовності до виконання завдань за призначенням підпорядкованих підрозділів Управління, а також обмін досвідом у сфері організації служби та реагування на надзвичайні ситуації.

  У рамках зборів, усім присутнім було наочно продемонстровано порядок проведення змін чергових караулів, здійснено огляд приміщень Черняхівського районного сектору та 23-ї державної пожежно-рятувальної частини на предмет їх відповідності встановленим вимогам, відпрацьовано ряд нормативів. Також учасники наради ознайомилися з пожежною та спеціальною технікою, що знаходяться на озброєнні підрозділу.

DSNS 2

   Аби перевірити спроможність реагування місцевих рятувальників на різноманітні надзвичайні події та ситуації, організатори збору розробили тактико-спеціальне навчання. Проводилось воно за наступним задумом. На тамтешньому підприємстві під час розвантаження матеріалів у моторному відсіку вантажного автомобіля «Мерседес» сталось коротке замкнення електричних проводів, внаслідок чого виникла пожежа. Водій транспортного засобу відкрив капот та отримав опіки другого ступеня обох рук. Персонал підприємства телефонує за номером «101» і розпочинає самостійне гасіння пожежі за допомогою вогнегасника.

  До місця виникнення надзвичайної події виїхав черговий караул вогнеборців. Ще до прибуття рятувальників стався розлив дизельного пального із баку вантажівки. Бійці ДСНС оперативно почали ліквідовувати займання моторного відсіку за допомогою піни, а також змивати розлите дизельне пальне з асфальту. У цей же час вонивідвели у безпечне місце постраждалого водія для надання йому першої медичної допомоги до прибуття «швидкої».Завдяки своєчасним та злагодженим діям вогнеборці не допустили перекидання полум’я на цехи підприємства, розташовані у кількох метрах від осередку пожежі.

DSNS 2

   Після ліквідації умовної надзвичайної події рятувальники підбивали підсумки та обговорювали недоліки у діяхвогнеборців. Крім того під час семінару до керівників підпорядкованих підрозділів була доведена інформація стосовно стану готовності газодимозахисних служб Житомирщини. Окремо оцінили роботу зазначених служб у Андрушівськомута Попільнянському підрозділах, адже там вони працюють лише перший рік, але вже цілком  виправдовують своє існування.

   На завершення семінару рятувальники детально розбирали резонансну пожежу «Молодіжного центру» у м. Новоград-Волинський, яка сталась 19 травня поточного року. Фахівці оперативно-координаційного центру Управління ДСНС проаналізували та довели до присутніх усі прорахунки у роботі новоград-волинських пожежно-рятувальних підрозділів аби не допустити їх повторення у діях інших підрозділів Управління. 

DSNS 2

  Заступник начальника Управління ДСНС в області Олег Держанівський наголосив, що такі збори сприяють покращенню службової діяльності рятувальників Житомирщини. Подібний захід вже проводиться п’ятий раз і з кожною новою зустріччю керівники пожежно-рятувальних підрозділів діляться між собою слушними ідеями та порадами для якомога ефективнішого реагування на надзвичайні події та ситуації.

DSNS 2

DSNS 2

DSNS 2

DSNS 2

DSNS 2

DSNS 2

DSNS 2

DSNS 2

DSNS 2

DSNS 2

DSNS 2

DSNS 2

DSNS 2

DSNS 2

DSNS 2

DSNS 2

У ДСНС України

у Житомирській області

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework