Дівчинці з глухотою 4 ступеню, якій зібрали 500 тисяч гривень на лікування, прогнозують реабілітацію вже через півроку

  Майже 3-річна донька родини Козаченків з Лугинського району щотижня проходить реабілітацію у Києві. Лікарі прогнозують, що вже за 6-7 місяців дівчинка вимовлятиме більшість слів.

  За допомоги голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича у лютому дівчинці з Лугинського району, яка мала глухоту 4 ступеню, зробили операцію та встановили слуховий імплант. Мама Наталія з радістю розповідає, що реабілітація доньки проходить успішно – дівчинка швидко вчить і вимовляє слова та добре чує вже всі звуки.

  «Тільки ось сьогодні повернулись із Києва, де щотижня займаємось із логопедом-сурдопедагогом. Донька вже багато слів вимовляє, кожного дня щось нове. Лікарі запевняють, що ще 6-7 місяців занять і дочка буде добре говорити. Але все одно потрібно буде ще консультуватись та ходити на заняття із логопедом. Вже восени плануємо йти у дитячий садок, який працює у с. Літки», – повідомила пані Наталія.

  Родина Козаченків з с. Літки ще влітку 2017 року звернулась за допомогою до голови ОДА Ігоря Гундича щодо виділення коштів на лікування доньки.Родина отримала з обласного бюджету 100 тис. грн, а решту коштів (імплант разом із операцією коштували близько 500 тис. грн) допомогли зібрати небайдужі жителі області та України.

  Також з березня за номером телефону (0412) 42-02-02 працює «гаряча лінія» голови ОДА Ігоря Гундича, на яку жителі області можуть звернутись з будь-яким проблемним питанням.

  Джерело: Житомирська ОДА

 

Последнее изменение Вторник, 26/06/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework