Полковнику Без'язикову продовжили арешт ще на 2 місяці

  Шевченківський суд Києва 26 червня продовжив полковнику ЗСУ Івану Без’язикову, звинуваченому у державні зрада та участі у терористичній організації, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на два місяці.

   Про це повідомляє «Судовий репортер».

  Прокурор Олеся Скрипник просила залишити Без’язикова в СІЗО. Вона сказала про ризик впливу на свідків, яких мають допитати в суді. Також прокурор зазначила, що за обвинуваченням по ст. 258-3 КК відсутні альтернативні види запобіжного захисту.

  Адвокат Віталій Титич заявив, що суд дотримується обвинувального ухилу і не приймає аргументи захисту. Титич попросив суд відобразити в ухвалі доводи прокурора про безальтернативність запобіжного заходу, оскільки суд цього, як він стверджує, не робить. Захист має намір оскаржувати таку безальтернативність в Конституційному суді. На його думку, безальтернативність запобіжного заходу суперечить Європейській конвенції з прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Без’язикова: житомирський полковник боїться за безпеку родини

  Адвокат наполягав, щоб Без’язикову призначили домашній арешт. Як відомо, раніше Титич пропонував для цього власну квартиру, оскільки обвинувачений зареєстрований у Житомирі. 

  Титич спростовував ризик впливу на свідків тим, що полковник рік після звільнення з полону перебував на волі і уникав зустрічі з ними, хоча ті намагалися з ним зустрітися. 
n 29061810 1

  Захисники полковника повідомили, що тривале тримання під вартою шкодить його соціальним зв’язкам, зокрема спілкуванню з родиною. Раніше адвокати передавали суду документи, що мати обвинуваченого хворіє на онкозахворювання. В останньому засіданні адвокат повідомив, що дитини Без’язикова проходить психологічну реабілітацію у зв’язку з цими подіями.

  Інший адвокат полковника Олег Веремієнко сказав, що Без’язикова роблять «цапом-відбувайлом» за Іловайський котел.

  Сам Без'язиков заявив, що суд ігнорує його звернення: сім заперечень і три клопотання. Суддя Щебуняєва відповіла, що вони будуть розглянуті.

  Суд планував провести засідання 27 червня, але, за словами судді Лідії Щебуняєвої, засідання перенесли на 26 червня у зв’язку з завантаженістю суду. У засіданні суд встиг вирішити тільки питання запобіжного заходу, строк якого закінчувався 13 липня. Суд продовжить розгляд справи 30 липня.
 
 
  У попередніх засіданнях суд досліджував аудіозпис обрання запобіжного заходу 13-14 грудня 2016 року.
 
   Нагадаємо, що 1 березня суд закінчив дослідження письмових доказів у справі Без'язикова. Після дослідження аудіозаписів мають почати допит свідків обвинувачення.

  Показання проти Без'язикова мають дати двоє колишніх військовополонених, а також колишні учасники «ДНР».

 Раніше прокурор зачитав протоколи огляду записів телефонних розмов Без'язикова з представниками «ДНР». Також доказами є переписка «Вконтакте» начебто між Без'язиковим і його дружиною під час перебування в полоні, телефонні розмови його дружини з бойовиком Басуріним.

  Нагадаємо, що полковник ЗСУ Іван Без'язиков керував розвідкою 8-го армійського корпусу і брав участь у бойових діях на сході країни. У серпні 2014-го потрапив у полон «ДНР». Звільнений в липні 2016.

  За версією обвинувачення, у полоні Без'язиков пішов на співпрацю з терористами і був заступником начальника відділу військової розвідки «ДНР».

  Сам полковник своєї вини не визнає. Факт, що він носив у полоні військову форму «ДНР», він пояснює тим, що його одяг порвався і цю форму йому видали бойовики.

  Адвокати стверджують, що Без'язикова намагались спровокувати і дискредитувати в полоні. Також захист посилається на Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими, в якій йдеться, що такі полонені не обов'язково утримуються у підвалах, а залучаються до роботи і мають право перебувати на свіжому повітрі.

  Без'язиков сидить у СІЗО з грудня 2016 року. Його обвинувачують у державній зраді і участі у терористичній організації. За це полковнику загрожує до 15 років позбавлення волі.

  Справу Без'язикова слухає колегія Шевченківського суду Києва у складі Лідії Щебуняєвої, Оксани Голуб і Віталія Циктіча.

 

Последнее изменение Пятница, 29/06/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework