Житомирянка: «Колекціонуванням пеларгоній мене заразила подруга. Обставила ними всю веранду й мене підсадила»

  Розебудна ­пеларгонія Мілфілд Роз має блідо-­рожеві та білі квіти. Щоб рослина мала сили на утворення бутона, її регулярно обрізають. Також вона нагадує букет троянд.

 

  Про це розповідає gazeta.ua

 — Як побачила в сусідки розебудну пеларгонію Сванленд, то ніч не спала. Наступного дня поїхала до міста шукати, де таку красу купити, — говорить 54-річна Маргарита Осіпчук з Житомира. — Колекціонуванням пеларгоній мене заразила подруга. Обставила ними всю веранду й мене підсадила. Переважно в мене не звичайні калачики, а з махровими та двоколірними квітками. А тут справжнє диво. Цвіт зібраний у бутони і подібний до букету троянд.

  Пеларгонія Сванленд цвіте тільки рожевим кольором. Червоні квіти має Борн­хольм, а блідо-рожеві й білі — Мілфілд Роз.

  Пеларгонія не любить прямого сонячного світла й надмірного поливу. Від цього листя блідне, утворюється менше бутонів. Кущ виглядає в'ялим.

  — Якщо є доступ свіжого повітря, то рослина легше переносить спеку. Тому оселила своїх красунь на балконі.

  Квітконос тримається на рослині майже місяць. Він не має запаху.

 Маргарита Осіпчук розмножує пеларгонію живцями. З насінням краще не експериментувати. Немає гарантії, що воно збереже характеристики дорослого куща. Живцювати пеларгонію можна весь рік. Найкраще — з травня до кінця липня. Відрізує живець із 2–3 міжвузлями довжиною 10 см. Підсушує зріз півгодини. Змішує в однакових пропорціях річковий пісок, землю й торф'яні таблетки. Насипає суміш у горщики й садить рослину. Ставить горщик у світле місце без прямих сонячних променів. Живець вкорінюється за місяць.

  — Я беру довгий горщик у формі корита й висаджую живці на відстані 7–10 сантиметрів.

 Якщо рослина швидко тягнеться вгору, її треба обрізати. Так виглядатиме акуратно і матиме сили на утворення бутона. Після такого обрізування, не треба поливати. У рослини мало листя — їй нічим випаровувати зайву вологу. Це головна помилка у догляді.

843642 1 w 1200

Автор: Катерина Романчук, gazeta.ua

Фото: WWW.HOSTINGKARTINOK.COM, agroinvest26.ru

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework