Ювенальними прокурорами на захист прав та інтересів дітей заявлено 56 позовів на загальну суму понад 20 млн грн

  Органи прокуратури Житомирської області постійно вживають заходів представницького характеру для забезпечення захисту прав та інтересів дітей, який і надалі є одним з пріоритетних напрямів діяльності.

  Зокрема, протягом поточного року ювенальними прокурорами у сфері охорони дитинства до суду скеровано 56 позовних заяв на загальну суму 20 млн 193 тис грн. На сьогоднішній день судами задоволено 33 позови на суму 579 тис грн, у зв’язку з добровільним виконанням закрито провадження у 10 справах.

  Про це 27 червня 2018 року повідомила журналістам на брифінгу начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Оксана Кайданович. Керівник структурного підрозділу також додала, що, крім цього, у сфері охорони дитинства розпочато 7 кримінальних проваджень, досудове розслідування у яких триває.

  «Зокрема, прокурори реагували на порушення, допущені у сфері організації харчування дітей у навчальних закладах, забезпечення належної організації відпочинку та дозвілля дітей, цільового використання бюджетних коштів, виділених на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти у сфері охорони дитинства, а також щодо використання майна навчальних закладів», - назвала характер порушень Оксана Кайданович.

  Ювенальний прокурор Житомирщини на брифінгу також повідомила журналістам й про інші факти та навела конкретні приклади щодо результатів представницької діяльності органів прокуратури з питань захисту прав та інтересів дітей, а також відповіла на усі поставлені запитання.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 02/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework