У Житомирі може з'явитися пам'ятник Володимиру Шинкаруку

   Бронзовий пам’ятник Володимиру Шинкаруку «Іду у пісню, наче йду у вічність» на вулиці Михайлівській — саме така пропозиція подана на проект «Бюджет Участі» в Житомирі.

 

   «Мій Житомир мене посвятив у любов, 

   У любов до людей і до рідного краю»

  Це слова Володимира Шинкарука, мабуть немає житомирянина, який би не знав його як письменника, науковця, великого педагога, автора і виконавця власних пісень, ведучого і просто щиру людину, яка дуже любила своє місто, пишалася ним і робила все задля того аби ним пишалися прийдешні покоління.

  Бронзовий пам’ятник Володимиру Шинкаруку із гітарою в руках на вулиці Михайлівській стане візитівкою нашого міста, як колись нею був він сам:

  Повний опис проекту:

  Сьогодні городян та гостей Житомира приваблюють численні пам’ятки історії. З нашим містом пов’язані життя та діяльність багатьох видатних людей. Про них нагадують пам’ятники та меморіальні дошки, що стали невід’ємною частиною сучасного та історичного Житомира.

 В місті діє краєзнавчий музей з багатою картинною галереєю, меморіальні будинки-музеї академіка Сергія Корольова та письменника Володимира Короленка, єдиний в нашій країні музей історії космонавтики, літературний музей та інші.

 Впродовж останніх десятиріч в Україні стали популярними порівняно невеликі бронзові скульптури, в яких увіковічені видатні особистості, літературні персонажі, герої фільмів. Ці пам’ятники приваблюють жителів міста та туристів, стають улюбленими місцями зустрічі.

 Михайлівську вулицю вважають візитівкою Житомира, люблять як найпривабливішу вулицю рідного міста. «Приїжджі поспішають до неї, щоб отримати перше враження про Житомир, подихати його історією» (Г. Мокрицький).

 Бронзовий пам’ятник видатному Житомирянину сучасності Володимиру Шинкаруку – може стати «душею» Михайлівської і самого Житомира, тією особливою родзинкою, що буде ще більше приваблювати людей.

  Впродовж багатьох років він поєднував велику культурно-освітню роботу з музично-пісенною творчістю, активними концертними виступами перед молоддю, ветеранами війни і праці, трудівниками сільського господарства і промисловості, школярами, студентами, військовослужбовцями. Володимир Шинкарук виховав плеяду талановитих митців, педагогів, був постійним ведучим найбільших культурно-масових заходів, як у нашому місті, так і всеукраїнського масштабу, був почесним громадянином Житомира.

  Маючи неабиякий талант, Володимир Шинкарук одержував не одну пропозицію переїхати до столиці, але залишався вірним сином свого міста, яке він щиро любив і яким пишався.

 «Рідне місто моє, мій високий поріг,

 Місто наших надій, місто жита і миру!»

 «Мій Житомир мене посвятив у любов,

  У любов до людей і до рідного краю»

  Бронзовий пам’ятник Володимиру Шинкаруку з гітарою в руках на вулиці Михайлівській «Іду у пісню, наче йду у вічність» стане ще однією візитівкою нашого міста, як колись був нею він сам. Я думаю, що цей пам’ятник буде приваблювати не тільки жителів міста, але й численних туристів, тут призначатимуть зустрічі, фотографуватимуться на пам'ять.

  Переваги і обґрунтування пропонованого рішення:

 В нашому житті, нажаль, присутній негатив. Але всі, хто знав Володимира Шинкарука, пам’ятають його, як дуже щиру, веселу, з глибоким гумором людину. Біля нього не було сумно. Всі згадують його, як людину-свято. На творчих вечорах Володимира Шинкарука завжди був аншлаг. Пам’ятник буде улюбленим місцем зустрічі друзів, закоханих, просто відпочиваючих, який буде приносити гарний настрій.

 Для кого цей проект:

 Для усіх мешканців міста Житомира та його гостей.

 Ризики / перешкоди у реалізації проекту:

 Я думаю добро переможе і сподіваюсь на підтримку більшості.

 Бюджет:

 1) Виготовлення моделі з гіпсу вартістю 240000 грн. (1 по 240000 грн.)

 2) Бронзове лиття скульптури вартістю 600000 грн. (1 по 600000 грн.)

 3) Встановлення скульптури вартістю 150000 грн. (1 по 150000 грн.)

 4) Непередбачені витрати 20% вартістю 198000 грн. (1 по 198000 грн.)

 Загальна вартість: 1188000 грн.

Джерело: zhytomyr-budget.e-dem.in.ua

Последнее изменение Понедельник, 02/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework