Віталій Капранов у Житомирі: Історію Майдану ми писали самі, описавши її в нашій книзі «Майдан. Таємні Файли»

  28 червня, в рамках відзначення Дня Конституції в Житомирі на Михайлівській відбувся Лекторіум просто неба «Я громадянин!». Метою зустрічі було об’єднання навколо ідеї патріотизму та громадянської позиції та обговорення Конституції України, її юридичної сили, функцій як головного оберегу державності і демократії.

  Спікерами лекторію стали Людмила Зубко, Василь Піддубний, Сашко Лірник, Брати Капранови.

  «Власна країна дуже важлива для кожної людини. Цінність власної країни нерідко применшується, але робити так – дуже безвідповідально з боку громадянина. Необхідно розуміти, що під країною розуміється не щось абстрактне, а своя рідна земля, природа і, звичайно ж, люди. Але для поліпшення життя країни необхідно докладати певних зусиль. Кожна людина повинна задатися питанням, чи багато чого вона робить для поліпшення життя свого суспільства. Чи, може, можна робити ще більше?», - зазначив модератор зустрічі Олесь Доній.

ok020о1олh

  Людмила Зубко розповіла, що для кожного з нас важливо пам’ятати, що Україна долучилася до кола європейських народів ще в далекому минулому: « У часи, коли Старий світ лише починав згуртовуватися, Київська Русь уже сформувалася як держава і активно взаємодіяла з європейськими країнами. Ми були і є з Європою».

 ok020о1лh

  Автор книги «Слово про війну» Василь Піддубний наголосив на тому, що сьогодні незалежністю і мирним небом ми завдячуємо кров’ю українських солдат, потом волонтерів, слізьми родичів і близьких. Брати Капранови визначають і розуміють, що пам'ять Майдану – це не лише суспільна пам'ять а й індивідуальна.

ok02071лh

  «Історію Майдану ми писали самі, ми описали її в нашій книзі «Майдан. Таємні Файли». Там є декілька вільних сторінок. Кожен там може записати свою історію, для того щоб колись нашим онукам не розповідали, що незалежність їм упала з неба», - сказав Віталій Капранов.

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Понедельник, 02/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework