Чиновники обіцяють: «Гроші за пацієнтом» у Житомир підуть з жовтня

  Сьогодні, З липня 2018 року, розпочинається новий етап медичної реформи.

 

  Медичні заклади, які підписали договір «Про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій» з Національною службою здоров’я України, почнуть отримувати фінансування від НСЗУ. Також набуває чинності перелік послуг первинної медичної допомоги, які є гарантованими та оплачуються з державного бюджету. Про це повідомляє «Інсайдер Житомира»

  Національна служба здоров’я розпочала працювати з березня 2018 року, відтоді було укладено 149 договорів з медичними установами, в тому числі і з приватними клініками. Вже з 1-го липня ці медичні заклади можуть отримати фінансування за моделлю «гроші за пацієнтом». Суть моделі полягає в тому, що НСЗУ буде виплачувати медичній установі фіксовану суму за кожного пацієнта, який підписав декларацію з лікарем у цьому медичному закладі. Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я України, ці виплати будуть здійснюватися незалежно від того чи звертався пацієнт по медичну допомогу, чи ні. Базовий тариф за одного пацієнта складає 370 гривень на рік.

  На сайті Національної служби здоров’я України розміщений повний перелік закладів з якими НСЗУ вже уклало договори. Станом на 2 липня, у Житомирській області таких медичних закладів вісім, з районного центру лише один – це приватна клініка «Медібор». Комунального підприємства «Центр надання первинно медико-санітарної допомоги» поки що там немає.

  Головний лікар КП «Центр надання первинно медико-санітарної допомоги» Іван Дідик розповів, що наразі з лікарями Центру підписано вже більше 110 тисяч декларацій. На питання чому досі не був укладений договір з НСЗУ Іван Дідик розповів, що в серпні документи будуть готові.

  «Ми розраховуємо на укладання договору у другу хвилю. Це до 15 серпня. 25 липня, як було попередньо анонсовано, буде друга хвиля укладання угод. Вона буде тривати з 25 липня по 15 серпня і ми розраховуємо у другу хвилю укласти угоду з Національною службою здоров’я», - повідомив головний лікар КП «ЦНПМСД» Іван Дідик.

  Він також зазначив, що хоч первинну ланку вже не фінансують як раніше, кошти на зарплати лікарям є. «Наразі до укладання угоди з НСЗУ лишається субвенція на первинну медичну допомогу на медичну допомогу, тобто на сімейних лікарів та лікарів-педіатрів м. Житомира. Кошти є на цих три місяці, до укладання договорів», - розповів Іван Дідик.

  У коментарі місцевим ЗМІ начальник управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Марія Місюрова підтвердила, що заборгованості по заробітній платі на первинній ланці немає, а договір не підписали тому, що НСЗУ не встиг перевірити документи Центру.

 «Наш Центр один із таких найбільш потужних, у нас близько 600 робітників. У НСЗУ не перевірили документи так, як потрібно це зробити. З нашого боку все було зроблено. Вони не встигли перевірити усі документи, усі заявки», - повідомила Марія Місюрова. 

  При цьому варто зазначити, що сімейні лікарі та терапевти поки отримуватимуть заробітну плату таку як і раніше, а нарахування за пацієнтів за моделлю «гроші за пацієнтом» розпочнеться у жовтні 2018 року.

Джерело: Інсайдер Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework