Більше 22 мільйонів гривень планують спрямувати на Житомирщині на житло для дітей-сиріт

  На Житомирщині більше 22 млн грн планують спрямувати на житло для дітей-сиріт, будинки сімейного типу та малі групові будинки, - про це повідомляє т.в.о. начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Наталія Пилипчук.

  «На сьогодні Житомирщині передбачена субвенція з державного бюджету у розмірі 18 млн 255,5 тис. грн на будівництво, ремонт та придбання житла для дітей-сиріт, дитячих будинків сімейного типу, малих групових будинків та інших форм виховання, наближених до сімейних. Крім того, 1 млн 835 тис. грн у нас передбачено з обласного бюджету і планується близько 2,1 млн грн з місцевих бюджетів», – зазначає Наталія Пилипчук.

  За її словами, житло під дитячі будинки сімейного типу буде закуповуватися після надання пропозицій з громад та згоди кандидатів, які хочуть створити такий будинок. Ця форма виховання передбачає виховання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, але проживати тут мають не більше 10 дітей, враховуючи рідних.

  Що стосується малих групових будинків, то наразі ще така форма виховання в області не впроваджена. Це має бути рішення громади, оскільки МГБ будуть на утримання саме громади. Така форма виховання передбачає проживання до десятьох дітей та вихователів. Умови тут мають бути максимально наближені до сімейних.

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Вторник, 03/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework