Французький інженер-винахідник Ліонель Серра завітав до Новограда. ФОТО

  Француз мандрує на велосипеді з сонячною батареєю з Ліона до Китаю. Таким чином чоловік популяризує використання сонячної енергії. Сьогодні, 4 липня, він заїхав до нашого міста.

  Серра планує проїхати 30 000 кілометрів і 27 країн за 15 місяців, - про це повідомляє novograd.city.

  Після Новограда він разом з другом вирушить до Житомира, потому його шлях проляже до Китаю через Росію та Казахстан.

  Фінішувати мандрівники планують через два місяці. У маршурті спершу України не було, але у Ліонеля є тут знайомий, який організував йому тур країною.

  В Україні вони вже третій день.

  Велосипеди, на яких мандрують, французи сконструювали самі. Вони обладнані сонячними батареями, тож коли є сонце велосипедисти не крутять педалі. Максимальна швидкість, з якою вони їдуть, близько 30 км/год.

  Ось цей, наприклад, вони розробляли 10 років.

  Цією поїздкою чоловіки прагнуть показати, що за допомогою сонячної енергії можна менше часу витрачати на подорож й водночас не забруднювати довкілля. .

  Ці два мандрівники не єдині. Ініціативна група з країн Європейської співдружності у складі 40 осіб беруть участь у веломарафоні The Sun Trip легендарним Шовковим шляхом від Франції до Китаю. Маршрут проходить через Швейцарію, Німеччину, Чехію, Польщу, Білорусь.

  Ліонель зацікавився питанням збереження енергії та її експлуатації в Україні і вирішив взяти участь у цьому марафоні не лише заради спорту, а також і як науковець-винахідник та підприємець. Серра вважається одним із найкращих фахівців з питань збереженя енергії у Франції.

n 04071811 1

n 04071811 1

n 04071811 1

Джерело: novograd.city

 

Последнее изменение Среда, 04/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework