Самоврядці Станишівки спільно з польськими колегами працюють над стратегією розвитку громади

  4 липня у Станишівській сільській ОТГ у рамках спільного проекту АМУ та АПМ розпочався дводенний воркшоп з SWOT-аналізу. У заході беруть участь посадовці Станишівської сільської ради та представники партнерських асоціацій України та Польщі, польські та українські експерти.

 

  «Житомир, Ємільчинська та Станишівська ОТГ – учасники спільного проекту Асоціації міст України та Асоціації польських міст «Управління містом і міської/сільської громади в моделі партнерства та співробітництва», що фінансується Міністерством закордонних справ республіки Польща», - зазначає виконавчий директор Житомирського РВ АМУ Тетяна Кухарська.

  Посадові особи місцевого самоврядування України у ході реалізації цього проекту здобудуть навики управління в питаннях просторового розвитку, як об’єднатись свої зусилля задля розвитку спільних територій – ОТГ і міст обласного значення і це, як сподівається польська сторона, дасть поштовх для формування моделі діяльності агломерації навколо великих міст.

  Сільський голова Юрій, зустрічаючи польських гостей, зауважив, що самоврядці Станишівської ОТГ – молода та потенційно дуже потужна, сповнена ентузіазму команда, яка готова вчитися та вдосконалювати свої навички.

  «Переконаний, що нам є чим здивувати представників громади-партнера та польських експертів, і сподіваюсь, що колеги підкажуть, як вирішували певні проблеми, як об’єднати свої зусилля задля розвитку громади», - зазначив Станишівський сільський голова Ю.Матвійчук.

  Сьогоднішня зустріч пов’язана з підготовкою навчального візиту українських посадовців до Польщі, де вони кілька днів спостерігатимуть за роботою спеціалістів та працювати-муть пліч-о-пліч. Тому нині у Станишівській громаді польський досвід на прикладі м. Гомбін представляють Ярослав Домаґала та Александра Клис, представники міста-партнера. Спільно проводять аналіз та діагностування потреб Станишівської ОТГ, напрацюють на-прямки сталого розвитку.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework