Зі смітником по сусідству: На Малинщині житлові будинки розташовані занадто близько до вигрібних ям та смітезвалища

  Мабуть, не даремно кажуть: проблеми, немов вологі серветки, висмикуєш одну, а тягнеться декілька. Так сталося у Малинівській сільраді, що у Малинському районі.

  Спочатку жителів Малинівки налякала новина про відновлення роботи свинокомплексу, відтак сельчани забили на сполох, що знову потерпатимуть від огидного смороду.

  Потім у Юрівці назріла проблема із сільським кладовищем: ніде ховати померлих, тож довелося шукати місце для облаштування нового цвинтаря. Тепер чергова неприємність — у сільраду надійшов припис від санепідстанції з рекомендацією відшукати нове місце для сміттєзвалища, оскільки старе розташоване занадто близько до будинків, - про це пише mn.zt.ua.

  — Людей непокоїла якість води у криницях, — пояснила сільський голова Наталія Парфіненко. — Сельчани не вперше носили її на аналізи і з’ясували, рідина непридатна для вживання. У санепідстанції це пояснили порушенням санітарних норм, мовляв, житлові будинки розташовані занадто близько до вигрібних ям та надвірних вбиралень. А також висловили припущення, що й смітник, котрий росте по сусідству, забруднює криничну воду. Тож довелося шукати шляхи вирішення проблеми.

  За словами Наталії Юріївни, питання щодо облаштування нового сміттєзвалища за межами села неодноразово піднімали на зборах громади. Звернулися за роз’ясненням до малинських комунальників, аби поцікавитися, чи зможуть вони вивозити сміття з Малинівки та Юрівки. Проте відповіді й досі не отримали.

  — Зважаючи на те, якими темпами росте старе сміттєзвалище, боюся, навіть із відкриттям нового люди все одно нестимуть непотріб до звичного місця, і тоді воно дійсно стане стихійним.

  Такі побоювання небезпідставні. Рукотворні сміттєзвалища нині ростуть усюди, і в місті, і в районі: люди залишають відходи обабіч доріг, на берегах річок, у лісах та рівчаках. Таке враження, аби тільки на подвір’ях їхніх будинків було чисто й затишно, а що робиться за ворітьми, байдуже. Та, як бачимо, це твердження хибне. Смітники, навіть якщо вони — за сто-двісті метрів від наших домівок, непомітно добираються до людей, отруюючи довкілля та життя…

 

Последнее изменение Среда, 04/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework