Палац на Житомирщині хочуть перетворити на туристичну атракцію і врятувати від руйнації

  З дописів у мережі Фейсбук ми дізналися про те, що багатьом не просто небайдужа доля палацу Терещенків у Денишах (Житомирський район), а дехто готовий активно та рішуче діяти, аби спасти цю пам'ятку від руйнації.

 

  До речі, цей палац побудований за зразком англійської готики. Отож, детальніше про цю пам'ятку, а також про те, що наскільки вона небайдужа багатьом людям.

  Спершу пропонуємо ознайомитися з дописом житомирської журналістки Ірини Чириці:   

  У розпал тижня, коли роботи, хоч греблю гати, неймовірно поталанило потрапити у службових справах на екскурсію в цей палац, побудований за зразком англійської готики. Розгрібаю тепер море інформації, гори повідомлень та завдань на завтра, але беру перерву на кілька хвилин, аби поділитися враженнями. По дорозі до цього пункту призначення майже дочитала цікаву книгу про галицький Версаль, а потім сама опинилася в подібній атмосфері серед хоча й понищених, але величних залів.

  Знаю точно, що у ХІХ столітті у джинсах мене б туди не пропустили. Та ще й у голові крутилася нова пісня з етномотивами «Федоре», а маєток познайомив аж із двома Федорами з відомої династії меценатів. Вражає, що свого часу тут будували літаки та навіть був аеродром, а ще близько півтора століття варять цукор і досі чимало відомих кондитерських фабрик готують солодощі із тамтешньої сировини. Історія, політика та люди, як їх головні гравці, були нещадними до величної будівлі, підземелля якої ховають багато легенд і таємниць. Якщо хтось ще не впізнав по фото, мова йде про палац Терещенків у Червоному на Житомирщині. Від його краси перехоплює дух і є надія, що пам’ятку ще можна перетворити на туристичну атракцію, врятувавши її від повної руйнації. Перед поїздкою читала матеріали про цей маєток, та не помітила, аби хтось згадував про його нинішню проблему пов’язану, коректно кажучи, із релігійним фактором. Тож буду писати про палац Терещенків матеріал, який став символом весільних фотосесій та полюбився іноземним туристам. До слова, доїхати туди нескладно, хоча й треба витрати весь день на пересадки та очікування транспорту і якість дорожнього покриття не найгірша. Постараємося вразити читачів згодом)

   А ось яку публікацію зробила користувачка Олена Поліщук у спільноті Червоненська ОТГ (розвиваймо громаду разом):

  Сьогодні мали дуже приємну зустріч із журналістом УКРІНФОРМ. В рамках проекту "Точка на карті" пані Ірина Чириця завітала до нас аби відкрити громаду для великого кола читачів їхнього видання.
Приємно, що до нас долучилася завідувача музеєм Тетяна Григорівна та юний студент-історик Тарас Коновалов.
  Результатом нашої зустрічі стане прекрасна стаття, яка вкотре привернення увагу на проблему збереження культурної спадщини і, ми сподіваємося, допоможе знайти шляхи вирішення.
  Я особисто на цю красу без сліз не можу дивитися. Почуваюся такою слабкою і безпорадною, адже стільки намагання, а тріщин на замку тільки більшає. Сподіваюся, що разом з Michel Terestchenko та Olena Terestchenko нам вдасться щось змінити. 
  Втратити історію селища - втратити усе чим ми зараз так пишаємося».

palac 2

palac 3

palac 4

palac 5

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework