"Житомиргаз Збут" перерахував до держбюджету 167 мільйонів гривень невикористаних клієнтами субсидій

  Кабмін зобов'язав "Житомиргаз Збут" разом з установами соціального захисту населення зробити розрахунок сум невикористаної субсидії на газ. Повернуто 167 млн гривень невикористаних субсидій з 73 тисяч особових рахунків споживачів газу Житомирської області.

  Урядом передбачено повернення до державного бюджету частини невикористаної суми субсидії з особових рахунків споживачів. Розрахунок і повернення надлишків субсидій Кабінет міністрів зобов'язав провести до 1 червня компаніям, які є постачальниками газу, - повідомляє delo.ua.

  "У Житомирській області опалювального сезону 2017/2018 субсидії на оплату за послуги газопостачання отримали 184 тис. клієнтів. Це 51% від загальної кількості побутових споживачів.До державного бюджету було повернено  167 млн грн", — розповів директор "Житомиргаз Збут" В"ячеслав Тарасов.

  Суми субсидій, які повернуті в бюджет, можна побачити в особистому кабінеті на сайті 104.ua або безпосередньо в рахунках з оплати послуг газопостачання за травень 2018.Постановою Кабінету міністрів України від 27 квітня 2018 №329 внесено зміни до порядку розрахунку і повернення до державного бюджету сум субсидії на оплату послуг газопостачання для побутових споживачів, які використовують газ для приготування їжі, підігріву води і опалення. Постанова набула чинності з моменту його офіційного опублікування — 27.04.2018 року.

  Також, кожен споживач може самостійно розрахувати суму невикористаної субсидії за опалювальний період за формулою: N г = CГ — Hг,

  де Nг — невикористана сума субсидії на оплату послуги з газопостачання, гривень;

  CГ — загальна сума нарахованої субсидії на оплату послуги з газопостачання, гривень;

  Hг — загальна вартість фактично використаного природного газу за період отримання субсидії в опалювальний сезон, гривень.

  Звертаємо увагу споживачів природного газу: відповідно до рішення Кабміну, споживачі, які використовують газ для індивідуального опалення можуть отримати частину невикористаний суми субсидії. Вся інформація про такі розрахунки знаходиться виключно в місцевих управліннях з питань соціального захисту населення.

  Тим часом, заборгованість державного бюджету по пільгам та субсидіям   перед ТОВ "Житомиргаз Збут" станом на 01 липня 2018 за надані послуги постачання природного газу  складає 137 284 293,82грн (без фактичного нарахування за червень 2018 року).

Джерело: delo.ua

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework