У Малинському водосховищі кількість кишкової палички в п’ять разів перевищує норму

  6 липня ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» на своєму сайті оприлюднив інформацію щодо якості води на пляжах області (за період з 21 по по 05 липня 2018 року). Всього у Житомирський області 78 діючих пляжів, які знаходяться під моніторинговим наглядом та на яких проводяться дослідження.У списку цих діючих пляжів і два малинських — на узбережжі малинського водосховища неподалік дамби та місце відпочинку на річці Візня.

  Відповідно до результатів дослідження, якість води 9-ти пляжів у Житомирській області не відповідає нормам за мікробіологічними показниками і серед них — один малинський: (рекреаційна зона м. Коростень (вул. Грушевського р. Уж); рекреаційна зона м. Коростень (вул. Древлянська р. Уж); рекреаційна зона смт Лугини (р. Жерев); рекреаційна зона с. Дворище (кар’єр); рекреаційна зона м. Малин (р. Ірша); міський пляж м. Новоград-Волинський (вул. Богуна р. Случ); рекреаційна зона м. Новоград-Волинський («Провалка III провулок Чехова» р. Смолка); рекреаційна зона м. Новоград-Волинський (місце впаду р. Смолка в р. Случ); рекреаційна зона смт. Ємільчино р. Уборть).

  У жодній з досліджених водойм не виявлено збудників інфекційних захворювань. А от що таке мікробіологічні показники?

  У Санітарних правилах пояснюється: основні мікробіологічні показники води — лактозопозитивні кишкові палички (ЛКП), а також коліфаги, як показники вірусного забруднення. Норма ЛКП для пляжів — 5000. А судячи з таблиці, наведеної на сайті лабораторного центру, на малинському водосховищі у зоні пляжу кількість кишкової палички в п’ять разів перевищує норму.

  Інформацію про прибирання пляжу було також поширено у мережі Фейсбук, і хтось резонно запитав: «Коли вже можна буде купатись у водосховищі?» Відповідь іншого користувача теж була резонною: «На Водохреща».Отож чекаємо зими, адже кишкові палички чудово гинуть при мінусовій температурі.

0907121

Джерело: soborka.news

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Понедельник, 09/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework