Жорстокий вбивця готувався до злочину заздалегідь та розгулював містом у медичних рукавицях

  Новина про дійсно «звірячий» злочин в Бердичеві — вбивство 37-річної жінки, яка просто вийшла вигуляти собаку декілька днів тому, просто шокувала громадськість і викликала неабиякий резонанс у ЗМІ та соціальних мережах.

   Але вже сьогодні, 10 липня, відбувся брифінг за участі начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області В'ячеслава Печененка, на якому він повідомив про те, що менше, ніж за дві доби, правоохоронцям вдалося знайти вбивцю, а також розповів деталі вбивства.

  «Дякую журналістам, представникам ЗМІ, що прийшли сьогодні на брифінг. Через вас нам набагато краще донести правдиву інформацію з приводу жорстокого вбивства 37-річної бердичівлянки. По місту Бердичеву вже почали поширюватися багато чуток з приводу цього злочину, які не повинні далі розповсюджуватися. Ми маємо донести важливу інформацію про той надзвичайний злочин — вбивство молодої жінки декілька днів тому у Бердичеві, яка традиційно вийшла погуляти з своєю собакою. А вже того ж дня, увечері 5 липня, до поліції надійшло повідомлення про те, що знайшли її тіло з численними   колото-різаними ранами, а також від втрати крові, від чого вона й померла на місці.

  Туди, звичайно, були кинуті всі сили кримінальної поліції Житомирщини. Працювали всі, починаючи від звичайного опера карного розшуку, закінчуючи керівниками найвищого рівня. Внаслідок ретельного та швидкого розслідування цього злочину, в короткий термін, менш ніж за дві доби, було затримано вбивцю.

  Чому ми нині кажемо конкретно, що ця особа — вбивця, і саме вона скоїла злочин, тому що правоохоронцями були виявлені і знайдені беззаперечні докази, знайдені на місці злочину, так і в місцях, де були речі злочинця. Саме ті докази й свідчать, що саме ця людина скоїла цей жорстокий злочин.

  Зазначу, що вбивці 15 років, він з нормальної, повноцінної родини. Звісно ж, він свою провину не визнає. Але докази в нас настільки беззаперечні, що прокуратура підтримала обвинувачення і суд вже обрав юнаку міру запобіжного заходу — арешт без права внесення застави. Є покази свідків, які за 20 хвилин до скоєння злочину бачили юнака, є записи з камер відеоспостереження, зокрема із заправки "ОККО", куди він заходив у магазин. Також є одяг, у якому був неповнолітній, одяг, який ми потім знайшли у камишах зі вже слідами крові, який він намагався сховати, викинути і переодягнути. Знайдена медична рукавиця, в якій він скоював злочин. Рукавиця порізана на правій руці, а в хлопця, зауважимо, теж поріз на правій руці, який він отримав під час вчинення вбивства.

   А найбільше, що не вкладається у нормальної людини в голові, — те, що було знайдено в нього в телефоні. По перше, коли ми вивчили телефон, то знайшли, що було багато заходів на сайти порнографічного характеру. А головне, що в пошуковій базі неповнолітній намагався знайти інформацію, як вбити як вбити людину, для прикладу. А після скоєння злочину в пошуковику були від хлопця запити, як продезінфікувати глибоке поранення.

  Отож, під час опитування свідків і при всій цій наявній доказовій базі, — все це говорить про те, що саме цей неповнолітній, 15-річний, юнак і скоїв цей злочин. І ще те, що  не вкаладається в голові — безпричинне вчинення злочину. Ми просто не розуміємо, чому хлопець це зробив, оскільки з загиблою він знайомий не був, і мотивів для скоєння вбивства цієї жінки в нього не було. Звичайно, з цього приводу буде призначена психіатрична експертиза цьому юнаку, і потім будемо доводити в судах його провину. Отож, таку ситуацію ми маємо на цей момент», — повідомив Печененко.

  Попередньо встановлено, що хлопець готувався до злочину та вчинив його із хуліганських мотивів. Нині йому офіційно оголошено про підозру у причетності до злочину, передбаченого п.7 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) ККУ. Судом його взято під варту без права внесення застави.

  Досудове розслідування триває. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 7 до 15 років або довічним ув’язненням.       

1 m

2 m

3 m

 Новини Житомира

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework