Жителі села на Олевщині не забажали бачити біля своїх осель сумнівне виробництво

  Мова йде про випалювання в бочках деревного вугілля. Цей бізнес продовжує цвісти буйним цвітом у північних районах нашої області. Причому, не завжди його провадять у законний спосіб. Час від часу поліція здійснює рейди лісами — і виявляє підпільні цехи з виготовлення вугілля, які працюють в обхід всіх юридичних та екологічних норм.

  Втім, у селі Майдані все мало бути законно. Підприємець, який бажав улаштувати тут виробництво, мав усі необхідні документи. Справа була за малим — отримати згоду громади. Але громада рішуче запротестувала, - повідомляє газета "Житомирщина".

  «Наші селяни зібралися на громадське обговорення цього питання, — розповіла Олена Кравчук, виконувачка обов’язків старости села Майдану. — Вислухали того підприємця, але він нас не переконав». Людей непокоїла, передовсім, небезпека залишитися без навколишніх лісів. Адже виробництво деревного вугілля потребує чималої кількості дров. «Та й не лише це, — розповідає жителька села Наталя Буднік. — На зборах виступив шкільний вчитель біології й розповів про те, що викиди такого виробництва у повітря можуть провокувати ракові захворювання. То навіщо нам такий ризик?!».

  Відтак з п’ятдесяти трьох людей, які зібралися на громадські слухання, п’ятдесят два сказали «ні» такому виробництву в їхньому селі. Не заохотила селян ані пропозиція підприємця збудувати ще й теплиці для вирощування рослин, ані запрошення працювати на випалюванні вугілля. Збереження лісу та чистого повітря виявилося дорожчим. Тож Майдан сказав своє вагоме слово, відстоявши інтереси громади.

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Вторник, 10/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework