Майновий комплекс хлібоприймального підприємства вартістю 7,7 млн грн у черговий раз залишився у державній власності завдяки багаторічному протистоянню прокуратури Житомирщини

  Вкотре прокуратура Житомирської області, дотримавшись послідовної, принципової позиції у судах різних інстанцій, захистила інтереси держави, відстоявши право власності на майновий комплекс хлібоприймального підприємства площею понад 11 тис м2 вартістю 7,7 млн грн, що в Андрушівському районі.

   Йдеться про те, що свого часу, у 2012 році, Бровківська сільська рада Андрушівського району в порушення  вимог Закону України «Про управління об’єктами державної власності» своїм рішенням надала публічному акціонерному товариству дозвіл на оформлення права приватної власності на комплекс хлібоприймального підприємства, незважаючи на те, що зазначений майновий комплекс перебував в державній власності.

  За позовом прокуратури області, заявленим в інтересах Міністерства аграрної політики та продовольства України, господарський суд Житомирської області визнав недійсним та скасував неправомірне рішення сільської ради, а також свідоцтво на право власності на майновий комплекс.  

  Постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 19.06.2018 зазначене судове рішення залишено без змін.

  Разом з цим варто додати, що справа про повернення у власність держави хлібоприймального комплексу, який вибув унаслідок неправомірного рішення органу місцевого самоврядування, розглядалася у судах різних інстанцій неодноразово.

  Прокуратура Житомирської області і надалі вживатиме вичерпних заходів представницького характеру, послідовно відстоюючи державні інтереси.

 

Прес-служба прокуратури Житомирської області

 

Последнее изменение Среда, 11/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework