Які питання громади Житомирщини вирішують спільно?

 
  860 громад України спільно реалізують 199 договорів на міжмуніципальне співробітництво, і серед зареєстрованих на сайті Мінрегіонбуду - 14 проектів Житомирщини, у 4 з яких закінчився строк дії. 
 
  «Міжмуніципальне співробітництво ефективне для вирішення складних завдань, які не під силу одній громаді, а у співпраці з іншими вирішуються легше. Юридично закріпити можливість спільного вирішення певної місцевої проблеми ОТГ мають відповідним договором про співробітництво, - нагадує регіональний консультант з юридичних питань АМУ Андрій Дяченко. – Такі документи укладаються добровільно та самостійно громадами і не потребують жодних погоджень від міністерств та інших органів виконавчої влади, єдине – один примірник такого договору, укладеного відповідно до законодавства, повинен бути поданий суб’єктом співробітництва до Мінрегіонбуду для внесення до реєстру договорів». 
 
  За інформацією Офісу реформ у Житомирському РВ АМУ, лідером-ініціатором в Житомирській області є Олевська міська ОТГ. 6 договорів про співробітництво діє між Олевською міською радою, Білокоровицькою сільською радою та Радовельською сільською радою. 2 ОТГ та сільська рада вирішують спільно питання фінансування і утримання таких  комунальних установ:
  • «Кошинське стаціонарне відділення для постійного проживання Олевського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)»;
  • «Олевська музична школа»;
  • «Трудовий архів»;
  • «Центр надання адмінпослуг»;
  • «Олевський центр первинної медико-санітарної допомоги»;
  • «Олевська центральна лікарня».
  Діє договір «Про передачу бюджетних установ, закладів та їх майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста району у комунальну власність Олевської міської об’єднаної територіальної громади» між Олевською міською радою та Білокоровицькою сільською радою.
 
  Користуються можливістю такого співробітництва і 2 громади Чуднівського району - Дубищенська та Дриглівська сільські ради (проект «Реконструкція незавершеного будівництва будівлі під школу I ступеню на 80 учнів і дитячий садок на 60 місць в с. Дубище Чуднівського району»).
 
  Договір про співробітництво у наданні якісних і доступних адміністративних послуг підписано між Станишівською та Тетерівською сільською радами.
 
  Баранівською міською та Довбиською селищною радою підписано договір про делегування виконання окремих завдань у сфері охорони здоров’я.

 

Последнее изменение Четверг, 12/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework