Прикордонники Житомирського загону залучились до заходів "Копищанська трагедія"

  12 липня в селі Копище Олевського району відбулись поминальні заходи за жителями населеного пункту, яких було замордовано фашистськими загарбниками в роки ІІ Світової війни.

   Загалом цього дня гітлерівцями живцем було спалено та розстріляно 2887 мирних жителів села в тому числі 1347 дітей. Ця цифра, закатованих протягом лише одного дня українців, одна з найбільших, яка зустрічається в історії минулої війни.

  Заходи розпочались з театралізованого дійства, під час якого було наочно продемонстровано епізод 75-річної давнини, коли майже три тисячі жителів села, більшість з яких складали діти та люди літнього віку,  загнали до дерев'яної будівлі і підпалили.

  Тут таки біля пам'ятного знаку загиблим односельчанам в річницю «Копищанської трагедії» зібрались майже всі жителі Копищ. Поряд з ними схилили голови в хвилині мовчання та віддали шану загиблим і прикордонники Житомирського загону. Після мітингу-реквієму охоронці кордону разом зі всіма присутніми поклали квіти до пам’ятника, який встановлено серед села, як нагадування про ту жахливу трагедію.

  Скінчились заходи символічним показом техніки, яку прикордонники використовують для охорони та захисту рубежів нашої держави аби не допустити подібних трагедій в майбутньому.

 

Последнее изменение Пятница, 13/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework