Їхня робота тиха, важлива та непомітна: На Житомирщині завершилися змагання на кращу снайперську пару серед військових частин ДШВ ЗС України

  Так, протягом трьох днів, на загальновійськовому полігоні ДШВ найкращі майстри дальнього бою українського десанту змагалися за право бути кращими серед кращих.

  Під час перших двох днів, учасники змагань відпрацьовували стрілецькі вправи, а третій день розпочався з практичних дій у тактичній обстановці.

  Снайпера-десантники виконували нестандартні вогневі вправи з різних положень: сидячи, стоячи із завалом, з гвинтівкою на бік тощо. Також виконували стрільбу під навантаженням. Тобто пробіжка, що імітує стан бойового стресу, стрільба із незручних положень, з різних стовпчиків, підвіконня, з полу сидячи, з даху, напівлежачи, віконних прийомів тощо. До речі, дана методика практикується у арміях країн НАТО.

n 1507181 1

  – Ці вправи взяті із реального життя, власного досвіду ведення бойових дій. Адже у снайпера не завжди є можливість зручно відстрілятися, а частіше за все доводиться вести вогонь із незручних положень, – розповідає один із командирів підрозділів снайперів.
Під час третього етапу змагань, його учасникам необхідно було виконати навчально-бойове завдання, причому в умовах, які максимально наближенні бойових.

  Снайперам необхідно було здолати багатокілометрову відстань, відпрацювати завдання з орієнтуванням на місцевості, маскування, здійснити вихід на позицію, пройти мінне поле та безпосередньо виконання завдання зі стрільбою, а також відійти до визначеного району.

n 1507181 2

 – До даних змагань залучалися спеціалісти високого класу, які мають реальний бойовий досвід, і щоденно прагнуть здобувати нові знання, бути кращими та сильнішими, – відзначив командувач ДШВ ЗС України генерал-лейтенант Михайло Забродський. – Також ці змагання показали здатність кожної пари діяти злагоджено, приймати рішення на враження цілей на різних дистанціях та з різних положень.

  Першими серед кращих стали снайпера 79 десантно-штурмова бригада Миколаїв, які згодом будуть представляти ДШВ на змаганнях на кращу снайперську пару в Збройних Силах України.

  Друге і третє місця посіли представники 199 навчальний центр ДШВ та 81 окрема аеромобільна бригада ДШВ.
Також отримали цінні подарунки та грамоти й учасники змагань, які показали високі результати в індивідуальних заліках.

n 1507181 3

Прес-служба командування ДШВ ЗС України

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework