Рекордні хрестини: на Житомирщині мати вирішила одночасно похрестити одразу вісьмох дітей. ВІДЕО

  Мати-одиначка самостійно виховує дев'ятьох дітей. У багатодітній родині Яремчуків із Житомирщини мати вирішила одним махом похрестити одразу вісьмох дітей.

 

  Про це йдеться у сюжеті ТСН.

  За кумів мати Наталія взяла друзів і знайомих з Київщини, Закарпаття і рідного селища. Навіть священик став хрещеним одразу двох діточок. Подивитися на незвичайне дійство зійшлося ледь не все село.

  Першого у купіль занурюють найменшого сина - однорічного Макара. Його брати та сестри чекають своєї черги. Священик, який вперше хрестить таку кількість дітей одночасно, змушений імпровізувати. У тісній сільській церкві нема де яблоку впасти - подивитися на рекордні хрестини сходиться мало не все село.

  "Восьмеро діток христять, хочемо побачити як це хрестити їх будуть. Дуже радісно", - ділиться враженнями одна з місцевих жительок.

  Мати дітей 35-річна Наталя спостерігає з порога, адже на таїнстві їй бути не можна. За її словами, з дев'ятьох дітей хрещений був лише старший - 14-річний Назарій. За домашніми клопотами хрестини інших постійно відкладали.

  Хрещених батьків збирали по всій Україні. Двох Яремчуків за похресників узяв сам священик. Нагадує, тепер у кумІв Наталі багато обов'язків.

  "Будуть не тільки хрещеними батьками сьогодні, а впродовж всього свого життя приведуть до церкви, навчать молитов, навчать гаряче вірити у Бога", - каже місцевий священик.

  Кожен із дітей отримує нове ім"я - хлопців нарікають – Петром, Павлом, Миколою та Іваном. Дівчат - Галиною, Марією, Іриною. Вдома багатодітна мама готує святковий стіл і бідкається, що усіх дев'ятьох вона виховує сама. Чоловік, каже, пішов, не витримавши навантаження.

  "Не дзвонить і не питає, він зовсім не цікавиться дітьми", - розповідає мама Наталія.

  Єдине джерело прибутку - три тисячі гривень допомоги на дітей. Аби купити цю хату за 45 000 гривень витратила останнє - довелося продати навіть двох корів.

  "Дуже тяжко самій виховувати 9 дітей, одягати, взувати. П'ятеро діток йде у школу, Олексій в перший клас. Ну якось буду збирати", - запевняє жінка.

  Та Наталія вірить: світ не без добрих людей. Мріє про часи, коли відремонтує будинок і діти перестануть тулитися в одній кімнаті. Головне для неї - аби діти були здорові.

Джерело: Олена Кузнєцова, tsn.ua

 

 

Последнее изменение Понедельник, 16/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework