Житомиряни вимагають зачинити контактний зоопарк в місті та заборонити продавати домашніх тварин на Житньому ринку

  Два звернення з відповідними вимогами з'явилися вчора, 16 липня, на сайті електронних петицій до Житомирської міської ради.

 

  «Я, Ступіна Н.А., закликаю усіх небайдужих до долі звірят. Ні одна жива істота не варта того, щоб над нею знущались. Черепахам не місце біля центрального входу до Глобалу на розпеченому асфальті! Альпаки, коаті, їжаки, лемури мають жити у відповідних для них природних умовах, а не у клітках. І все це стосується кожної пташки, кожної рибини, яка зараз знаходяться там. Звірі не повинні терпіти "тискання" дітей, жити без природного світла та дихати кондиціонованим повітрям. Дітей потрібно навчати тому, що кожна жива істота страждає, тому, що у кожної з них своє місце в природній системі. На жаль, в Україні немає зоопарків на кшталт природних заповідників, де тварини знаходяться близько до людей, але тим самим їх фізичному та психічному здоров'ю нічого не загрожує. Такі заповідники є у багатьох країнах і більшість тварин, які там знаходяться, є врятованими від жорстокого поводження людей. Ми боремося за те, щоб зоопарків у нашому місті не було, бо контактні вони, чи ні - це насилля над тваринами», — переконана автор петиції Наталія Ступіна.

  Наразі звернення отримало 4% від потрібної кількості підписів. Наразі їх збір триває. Підтримати петицію можна тут.

  А в ще одному зверненні, вже інший ініціатор — Зоряна Марчук — написала: «Заборонити продаж домашніх тварин на Житньому ринку та ввести дієві механізми контролю. Тварини знаходяться в жахливих умовах, на сонці без води та їжі. Власники не мають на них документів чи будь яких довідок зі щепленнями. Ведуть себе грубо по відношенню до тварини. Ввечері тварини в клітках, одна на одній лишаються ночувати в залізних кіосках, прогрітих цілий день сонцем. Тварини не можуть бути речами. Тварини — це живі істоти, які відчувають біль, страх, голод так само, як і людина».

  Наразі звернення отримало 2% від потрібної кількості підписів. Наразі їх збір триває. Підтримати петицію можна тут.

 

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework