Дивовижні історії Житомирщини - як пес Бім оленятко врятував

  Останнім часом село Барвинівка Новоград-Волинського району продовжує дивувати випадками, які своєю  унікальністю аж зашкалюють.

  Ледве вгамувалися допитливі пристрасті відносно співмешкання лелеки Яшки з курми та іншою живністю в господарстві Михайла Хвоста, коли нова подія утворила хвилю дива-дивного. Але цього разу вже в родині Гордейчуків, повідомляє Новоград City.

  Два тижні тому, в погожий літній ранок, Степан Хоменко пішов на "тихе полювання". Душа азартного грибника віщувала вдачу в пошуках дорідних дарів природи. Як завжди, попутником у цій справі був песик Бім.Шукаючи гриби, Степан Оксеньович у захопленні навіть не помітив, коли і куди подівся Бім. Господаря це не засмутило: трохи набігається і прибіжить. Проте песика не було. Гукання теж не дало результатів. Так і прийшов додому з надією, що Бім обов’язково знайдеться.

  Вранці Степан Оксеньович зателефонував доньці Тетяні: "Чи прибіг Бім додому?". Почувши негативну відповідь, господар вже не на жарт розхвилювався. Що ж могло статися в такому безпечному місці? Тож пішов за залізничний переїзд, туди, де збирав гриби. Подиву не було меж, коли побачив, що назустріч біжить його улюблений Бім, а за ним – маленьке оленятко.Степан Оксеньович знову зателефонував доньці. Повідомивши про незвичну знахідку, попросив, щоб онук Сергій прийшов забрати лісового мешканця.Як виявилося, собака цілу ніч не відходив від загубленої тваринки. А на ранок вів її у село.

  Чому оленя залишилося саме? Де поділася мати? Все це залишається загадкою. Наступного дня Тетяна хотіла, щоб її син Сергій відніс тваринку на місце, де її знайшли. Але місцевий мисливець Микола Черниш, до якого звернулися за порадою, підказав: "Якби мати була жива – вона б його не покинула. Не несіть його, а залиште, бо пропаде". Так і зробили. Живе оленятко в хліві, п'є молоко із соски і жує траву.

  Нових "батьків" зовсім перестало боятися. До господині Тетяни Гордейчук горнеться, як до рідної матері. Надвір вільно його не випускають, бо може втекти і пропаде. Син Сергій хоче зробити просторого вольєра, щоб тваринка могла активно рухатися.А Бім і надалі прагне охороняти малого оленя. Коли автор цієї статті наближався, щоб сфотографувати, собака застережливо гарчав і готовий був кинутися на захист своєї підопічної. І лише кілька строгих зауважень Тетяни Степанівни спонукали песика бути лояльним. З часом він і сам зрозумів, що ніякої загрози нема, тому погодився позувати перед фотоапаратом.

  Тетяна Гордейчук бажає одного, щоб оленятко виросло живим і здоровим. Їхня родина для цього зробить все необхідне. А далі природа сама вирішить як бути.ok1772318Джерело: novograd.city

Новини Житомира

 

 

 

Последнее изменение Вторник, 17/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework