Лісову охорону Житомирщини протестують на хворобу Лайма

  Зарічанський лісгосп збирається закупити у Житомирської СЕС спеціальні тести на виявлення Лайм-бореліозу для працівників лісової охорони. 

  Оскільки кліщі «полюбляють» теплий період року, у лісі вони зустрічають в достатній кількості аж до настання холодів. У зв’язку з цим, люди, що працюють безпосередньо в лісах повинні бути захищені, кажуть у лісгоспах області і приймають рішення захистити своїх працівників від небезпечних укусів. Першим таку можливість співпраці з СЕС обговорив Зарічанський лісгосп. 44 бійця лісової охорони пройдуть спеціальний тест на виявлення збудника бореліозу, адже ця інфекційна хвороба може проявитися і через півроку після укусу паразита. Ймовірна вартість одного тесту коливається в межах ста гривень. Тоді як у приватних лабораторіях такий тест у шість разів дорожчий, - повідомляє прес-служба Житомирського ОУЛМГ.

  Є така неприємна хвороба, яка носить красиву назву: хвороба Лайма, або іксодовий кліщовий бореліоз. Лайм пишеться з великої літери, оскільки, це не плід, а назва міста в Америці, де був описаний груповий випадок запального ураження суглобів, пов’язаний з укусом кліщів. Неприємність хвороби Лайма в тому, що вона може текти все життя, але хороша новина в тому, що вона вкрай рідко викликає смертельний результат.

  Особливістю цієї інфекції є дуже поширене ураження органів і систем. Мабуть, це найбільш «всеїдна» з усіх інфекційних захворювань, що переносяться кліщами, кажуть науковці.Хвороба вражає нервову систему, шкіру, серце і опорно – руховий апарат. Захворювання схильне до хронізації і повільного перебігу.

  У дикій природі є носії борелій, це дрібні гризуни, олені, і птиці. А саме кліщі і переносять збудник людині.Головне, що хворий абсолютно безпечний для оточуючих і не може нікого заразити. У природі від 10 до 60% кліщів «заражені» бореліозом, а середній показник захворюваності – 1 випадок на 20 укусів кліща.

Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Вторник, 17/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework