Літня жителька Житомира віддала шахраєві 36 тисяч гривень, «виручаючи онука з поліції»

  Правоохоронці вкотре застерігають громадян від пройдисвітів, які полюють на їхні заощадження, подекуди вдало користуючись загальновідомою схемою «уявного порятунку з поліцейського відділку», «термінових коштів на лікування жертви ДТП» тощо. Якщо до вас зателефонували з подібною пропозицією, набирайте номер «102».

  15 липня до Житомирського відділу поліції звернулася 89-річна житомирянка із повідомленням про ошуканство. Як розповіла пенсіонерка поліцейським, напередодні на її стаціонарний телефон подзвонив невідомий чоловік, який повідомив, що онук бабусі спричинив серйозну ДТП із потерпілими людьми і затриманий правоохоронцями.Така звістка неабияк схвилювала літню жінку і наступну інформацію про «фінансове залагодження питання» вона сприйняла, швидше, як настанову, яку й поспішила виконати, аби врятувати рідну людину з халепи. Відтак бабуся передала незнайомцеві, який призначив їй зустріч, 36 тисяч гривень у національній та іноземній валюті. Згодом дізналася про онукову долю у нього ж самого. Звісно, чоловік про власні «кримінальні перипетії» навіть і не здогадувався.

  Інформація за вказаним фактом була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.190 (Шахрайство) ККУ. У рамках розпочатого кримінального провадження поліція встановлює причетних до ошуканства осіб.

  Водночас поліцейські звертаються до жителів Житомирщини із застереженням:

  - у разі, якщо вам повідомляють про затримання поліцією рідної людини, уточніть усі відомості, у тому числі й відділок, в якому знаходиться ваш родич. Після цього зателефонуйте самі до чергової частини поліції, з’ясуйте всі обставини та повідомте про вимагання грошей; 

  - спробуйте зв’язатись з людиною, про яку йдеться, або з кимось, хто може бути поруч – рідні, друзі, сусіди тощо;

  - у разі візиту до вас додому поліцейських, вимагайте у них пред’явити службове посвідчення, перепитайте та запишіть прізвища та посади. Якщо візитери викликають у вас підозру, спілкуйтеся з ними у присутності рідних, сусідів чи знайомих;

  - жодним чином не погоджуйтесь на умови незнайомців, особливо якщо вони вимагають терміново сплатити грошів за нібито звільнення рідної людини від відповідальності. Відразу повідомте на номер «102» - вас намагаються ошукати!

  Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Вторник, 17/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework