Житомирський депутат про нарахування боргів за тепло житомирянам

  Нещодавно до мене звернулася пенсіонерка, яка, маючи субсидію на опалення, у квітні отримала платіжку з боргом у розмірі 1800 грн. Я відразу спрямував відповідне звернення до «Житомиртеплокомуненерго» щодо нарахування боргу. Був впевнений, що це помилка і при перерахунку питання буде вирішено.

   Але, на моє здивування, ніякої помилки немає. Виявилося, що такі розрекламовані теплові лічильники насправді призвели до збільшення тарифу на опалення, а не навпаки. Доречі, балотуючись на посаду міського голови,Сухомлин обіцяв зменшити тарифи на тепло та воду, але обіцянка так і залишилася обіцянкою.

  Справа в тому, що в будинку по вул. Київській, 19/2 у лютому 2018 року було встановлено тепловий лічильник. Це і стало причиною нарахування боргу.

  На початку опалювального сезону субсидія для будинків, не обладнаних лічильниками, призначалася згідно з тарифом 29,49 грн/м кв. Для будинків, обладнаними приладами обліку,– 22,86 грн/м кв.

  По закінченню опалювального сезону було здійснено перерахунок згідно з різницею в тарифі: 29,49 – 22,86 = 6,63 грн/м кв. Тобто цю різницю мають сплатити споживачі, які отримували субсидію. Крім цього, мешканці такожповинні сплатити різницю тарифу між показниками теплового лічильника та розміром субсидії. Для будинку по вул. Київській, 19/2 у лютому різниця склала 8,42 грн/м кв., у березні – 10,04 грн/м кв.

  Як наслідок,для квартири площею 57,7 м кв. додатково за лютий та березень необхідно доплатити 1065 грн + обов’язковий платіж. Це є неприпустимим, адже це порушує умови надання субсидії. Крім того, усі отримувачі субсидій,якіне погасять цей борг, автоматично втратять субсидію наступного опалювального сезону.

  Вважаю, що подібна ситуація та розрахунки є злочинними, враховуючи соціально-економічну ситуацію, в якій наразі знаходиться велика кількість людей. Якщо держава гарантує людям субсидію і встановила розмір обов’язкового платежу, він не може змінюватися після закінчення опалювального сезону або в залежності від наявності чи відсутності теплового лічильнику в будинку.

  Це питання буду тримати на особистому контролі, адже подібна арифметика та нарахування є звичайним шахрайством та намаганням ошукати споживачів. Для пересічного пенсіонера 400-500 гривень – це величезна сума. І вони не мають стояти перед вибором: придбати ліки та продукти харчування чи заплатити борг, який їм нарахували заднім числом.

  Для жителів інших будинків, які отримали подібні рахунки, раджу відстоювати свої права. Звертайтеся – завжди радий допомогти.

  Мої контакти:

  Форма для онлайн звернення-   https://goo.gl/XvqLrT

  www.facebook.com/mykolacherednik

  Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.

  0687307767, 0937924643

 kd18071812 1

kd18071812 2

kd18071812 3

kd18071812 4

kd18071812 5

Микола Череднік

 

Последнее изменение Среда, 18/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework